Hui és el Dia Internacional de la Truita de Creïlles, una de les receptes més tradicionals i populars del nostre territori. Existeix una gran varietat de maneres de fer-la: amb ceba o sense, molt feta o líquida per dins, amb xoriço o altres ingredients… Infinites receptes per a tots els gustos.
Però, quin és el secret perquè, independentment dels seus ingredients, quede perfecta? Et deixem alguns trucs perquè pugues aplicar:
Trucs per a elaborar la truita perfecta
- Comencem amb un consell fàcil, però que moltes vegades se’ns oblida. Hem d’utilitzar una paella antiadherent i en bon estat. Per molt bona que ens haja quedat la creïlla i els ingredients, si la truita es pega a la paella, no eixirà bé! Lo millor és tindre una paella específica per a fer truites i ous caiguts.
- L’oli per a fregir les creïlles ha d’estar molt calent. No tingues pressa de ficar les creïlles. Espera que estiga a una temperatura molt elevada per a assegurar-te que es cuinen bé i queden cruixents.
- Si vols una textura esponjosa, per a batre els ous separa les gemmes de les clares i posa-les a punt de neu.
- Si vols que estiga sucosa, pots ficar una mica de llet freda. Et sorprendrà el resultat.
Saps algun truc més?