Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible: què és i què es celebra

Demà, 18 de juny, es celebra el Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible, un dia creat per les Nacions Unides el 21 de desembre de 2016.

La sostenibilitat, en l’àmbit de la gastronomia, fa referència a la realització d’un activitat, com la pesca, l’agricultura o la preparació dels plats, sense desperdiciar els nostres recursos naturals, i poder continuar-la en el futur sense perjudicar el medi ambient o la salut.

Així, la gastronomia sostenible és sinònim d’una cuina que té en compte l’origen dels ingredients, com es cultiven, com arriben als nostres mercats i, finalment, als nostres plats.

Este tipus de gastronomia pot exercir un paper fonamental en el desenvolupament sostenible, sobretot de les comunitats menys afavorides, ja que promociona el desenvolupament agrícola, la seguretat alimentària, la nutrició, la producció sostenible d’aliments i la conservació de la biodiversitat.

Com pots ajudar a la gastronomia sostenible des de casa?

Hi ha moltes xicotetes coses que es poden fer per a contribuir a una gastronomia sostenible i respectar el mediambient. Com, per exemple:

  • Comprar local i de temporada
  • Planificar els menús setmanals
  • Reduir els desperdicis
  • Estalviar aigua
  • Per descomptat, reciclar
  • Consumir productes ecològics

Compatir aquesta notícia