Dia Mundial de la Paella: Coneix un poc més esta recepta tradicional

Sabies que l’any 2018 va ser decretat el Dia Mundial de la Paella? Per a celebrar este dia, t’expliquem diferents curiositats sobre este plat conegut internacionalment. I és que la paella és més que un plat de la nostra gastronomia, ja que ha passat a ser una marca de la nostra terra. 

 

  • Un plat humil. L’origen de la paella es remunta als segles XV i XVI en les zones rurals arrosseres de l’Albufera de València. Els llauradors i pastors necessitaven menjar fàcil de preparar i que pogueren elaborar amb els ingredients que tenien a mà en el camp. Per això va nàixer com un plat propi de les classes més humils. 
  • La paellera és la cuinera. Encara que es tendeix a confondre, la paellera no és la paella on es fa este menjar, sinó que és la cuinera. La paella és realment el recipient en el qual es cuina, ja que en castellà paella es diu “sartén” i en algunes persones causa confusió. No obstant això, amb el pas del temps, la RAE va acabar admetent “paellera” com a recipient on es fa. 
  • Arrossos admesos en la paella. Hi ha tres varietats d’arròs admeses per a fer en la paella amb denominació d’origen: senia, bahia i bomba. Els dos primers són tradicionals i absorbeixen molt bé els sabors, quedant cremosos. El bomba és menys cremós, però també adquireix molt bé els sabors I no es passa. 
  • Al centre i de dia. Com millor es menja la paella és sense plat i al centre, a ser possible amb cullera de fusta.

Compatir aquesta notícia