Dia Mundial de la Tonyina: coneix més este peix i com emprar-lo a la cuina

Hui celebrem el Dia Mundial de la Tonyina, un moment perfecte per a conèixer més a fons este peix i les seues diferents varietats i maneres de preparació. A Mercavalència, ens encanta oferir el millor peix als nostres clients, i la tonyina és un dels nostres productes estrella.

És important destacar que hi ha diferents espècies de tonyina, entre les quals destaquen la tonyina roja (la més valorada per la seua carn), la tonyina blanca i la tonyina groga. 

 

Propietats de la tonyina

La tonyina és un peix molt saludable típic de la nostra dieta mediterrània, ja que contribueix a que esta siga equilibrada i variada. 

  • És ric en proteïnes d’alta qualitat, essencials per a la reparació dels teixits del cos. 
  • A més, el seu contigunt d’àcids grassos com el omega-3 és alt, important per a la salut del cor i del cervell. 
  • Per últim, cal destacar que també és una font important de vitamines i minerals, com ara la vitamina B12, la vitamina D, el ferro, el potassi i el magnesi.

 

Com cuinar la tonyina 

Este peix és molt versàtil en la cuina. Pots preparar-lo a la planxa, en conserva, en escabetx, fregida, al forn… Com la seua preparació és molt variada, també forma part de receptes molt diverses: sopes, sushi, amanides, salsa per a la pasta… 

 

És molt important triar bé el tall de la tonyina. La part més sucosa és la central, mentre que les parts externes són més fibroses i seques. Així, per a plats com amanides o pastes, és recomanable utilitzar talls més petits i tendres, mentre que per a plats com a la planxa, es pot optar per talls més grans i espessos.

 

Consulta receptes amb tonyina a “Receptes amb tonyina: una forma fàcil i ràpida de menjar més peix”

 

Compatir aquesta notícia