Disfruta de la pruna tot l’any: aprén a preparar melmelada

Disfruta de la pruna tot l’any: aprén a preparar melmelada

Encara que podem trobar molts productes durant tot l’any en els mercats municipals i tendes de proximitat, molts altres tenen les seues temporades òptimes, que és quan convé comprar-los, ja que el seu sabor i qualitat són excepcionals.

Això succeeix especialment amb les fruites, per això, hui portem una forma de poder gaudir de la teua fruita favorita quan vulgues: aprén a preparar una melmelada!

En esta ocasió prepararem una deliciosa melmelada de prunes, ja que la seua temporada va des de juny fins a setembre i convé que la prepares si vols poder gaudir d’esta fruita durant els pròxims mesos.

INGREDIENTS

  • 500 gr. de prunes del tipus que preferisques. Sempre serà millor que estiguen madures, ja que estaran més dolces i sucoses, però tampoc és imprescindible.
  • 200 gr. de sucre blanc. La quantitat de sucre pot variar depenent dels gustos de cadascú.
  • Suc de ½ llima.

ELABORACIÓ

Llava les prunes amb aigua freda, eixuga-les i talla-les per la meitat. Lleva el pinyol i fica-les totes en un bol.

Esprem la llima i cola el suc per llevar les llavors.

Afegeix el suc de llima junt amb el sucre al bol i mescla-ho tot amb les prunes. Deixa-ho reposar durant 1 hora.

Una vegada passat el temps, fica-ho tot dins d’una olla i encén el foc a temperatura mitjana. Quan comence a bullir, baixa el foc i deixa que es cuine durant uns 30 o 40 minuts. Ves partint amb una cullera les prunes perquè es vagen desfent.

El temps total dependrà de la temperatura i de com t’agrade la melmelada. És important que durant els últims minuts vigiles bé que no se solidifique massa. És convenient traure-la del foc quan encara tinga una textura un poc líquida, ja que una vegada es refrede, es solidificarà i si ens passem, es quedarà massa dura.

En aquest cas no fa falta triturar la melmelada perquè les prunes es desfan per complet, però si vols que no es note cap tros, pots passar-la per la batedora.

Abans que es refrede, guarda-la en un pot de vidre i deixa-la reposar almenys una hora.

Amb què es pot menjar la melmelada de prunes?

Les opcions són infinites! Esta melmelada combina tant amb dolç com amb salat, per tant, podràs utilitzar-la en infinitat d’ocasions per donar-li un toc perfecte a les teues receptes.

Si ets més de dolç, pots utilitzar-la de la forma més clàssica en unes torrades o bé en una crepe o amb altres fruites i un iogurt natural. Si pel contrari, ets dels/de les que prefereix el salat, la melmelada de prunes està boníssima amb el formatge brie. Si t’agraden els contrastos de dolç i salat, pots afegir un poc de melmelada en una hamburguesa amb ceba caramel·litzada i formatge de cabra, o també donar un toc ideal a una amanida de formatge burrata, fruits secs i canonges.

Compatir aquesta notícia