Disfruta dels últims mesos de la temporada de carxofa amb estes idees

La carxofa és una hortalissa comestible originària de la regió mediterrània que s’ha utilitzat en l’alimentació des de l’antiguitat. La part comestible de la carxofa és el receptacle floral immadur, que es troba en la part superior de la planta, i es caracteritza per tindre un sabor lleugerament amarg i una textura carnosa. 

La carxofa és un aliment molt saludable i una molt bona font de nutrients, especialment de fibra, vitamines i minerals. A més, té propietats antioxidants i antiinflamatòries i ajuda a controlar el colesterol. 

Com és un aliment molt flexible, per a estos últims mesos de temporada d’esta hortalissa pots gaudir d’ella amb una gran varietat de receptes.

 

3 receptes amb carxofa

  1. Ensalada de carxofa. S’elabora com una ensalada normal, però amb carxofes cuites al gust, fulles verdes, tomaques xerri, olives i formatge feta. Amaneix amb una vinagreta d’oli d’oliva, vinagre balsàmic, mostassa de Dijon, mel i sal. T’encantarà!
  2. Pizza de carxofa i tomaca seca. En una base de pizza, cobreix amb salsa de tomaca, carxofes en rodanxes, tomaques seques, olives negres i formatge ratllat del tipus que més t’agrade. Posa la pizza en el forn fins que el formatge estiga fos i daurat.
  3. Pollastre amb carxofa i llima. Salta pits de pollastre tallats al gust amb all i ceba. Agrega carxofes cuites, suc de llima, caldo de pollastre i herbes fresques. Cuina a foc lent fins que la salsa s’haja espessit.

Compatir aquesta notícia