El codony: coneix un poc este producte i com utilizar-lo en la cuina

La Fundació Espanyola de la Nutrició afirma que el codony és molt ric en fibra i que, a més, suavitza la digestió i prevé els trastorns gastrointestinals. Per això i perquè estem en temporada, et donem alguns detalls perquè conegues una mica més este producte així com algunes receptes.

Valor nutricional del codony

– Calories: 29 kcal

– Greixos totals: 0,225 g

– Colesterol: 0 mg

– Fibra: 6,4 g

– Potassi: 200 mg

– Hidrats de carboni: 6,3 g

– Proteïnes: 0,3 g

Per què és bo menjar codony?

  • Ajuda a baixar pes.
  • Protegeix la pell.
  • Regula la pressió sanguínia.
  • Controla les reaccions al·lèrgiques.
  • Ajuda a tindre un millor sistema immunitari.
  • Millora la circulació i la salut capil·lar.

Quan comprar codonys?

Els primers codonys apareixen en el mercat des de principis de tardor, mantenint-se fins a principis d’hivern. A l’hora de la compra, cal triar els que presenten aspecte carnós, amb la pell totalment intacta i parcialment groga.

Els codonys molt madurs solen presentar taques, que no tenen importància si els vas a coure immediatament. No obstant això, cal rebutjar els codonys durs i verds, és a dir, immadurs.

Com conservar-los?

Els codonys verds han de deixar-se madurar a temperatura ambient. Els que ja estiguen madurs es conserven bé en el frigorífic durant algunes setmanes, sent recomanable embolicar-los individualment.

El seu ús en la cuina

Els codonys es consumeixen únicament després de la seua cocció, sovint en forma de melmelades, gelees o dolç de codony. Encara que també són adequats per a la confecció de compotes, sucs, productes de pastisseria i altres postres de tardor per a gaudir de l’estació.

Compatir aquesta notícia