El cogombre està de temporada: prepara receptes originals

El cogombre està de temporada: prepara receptes originals

El cogombre és una hortalissa habitual de la cuina mediterrània i que convé incloure a la nostra dieta, sobretot a l’estiu, ja que és ric en aigua i molt refrescant. Es tracta d’una hortalissa, de la família dels melons, que normalment es menja cru en amanides o sopes fredes, però que també s’utilitza com a producte de cosmètica per les seues propietats relaxants i antioxidants.

 

El cogombre a la cuina

 

Ara que estem en estiu i és la temporada del cogombre és moment d’emprar-lo en les nostres receptes i incloure’l a la nostra dieta. La frescor que aporta el cogombre és perfecta per a preparar plats que ens ajuden a combatre la calor i hidratar-nos.

Abans de començar a cuinar, has d’escollir bé el millor producte. Als mercats municipals i tendes de proximitat trobaràs la millor qualitat de productes. Quan vages a comprar, fixat que siguen exemplar consistents, que la pell siga de color verd obscur i que no tinguen taques grogues.

 

Receptes amb cogombre

 

A continuació et donem algunes idees perquè prepares este estiu delicioses receptes amb cogombre.

Tzatziki. És una salsa típica de Grècia elaborada amb el cogombre com a ingredient principal i menta, all, suc de llima, oli d’oliva i iogurt. Pot servir per a amanides o bé com aperitiu.

Sopes fredes. És una opció perfecta per a estiu, ja que pots emportar-te-la a tots els llocs i t’hidrata i refresca.

Amanida. Veure el cogombre a les amanides és ja tot un clàssic. Pots mesclar-ho amb diferents hortalisses per fer-la més completa.

Begudes refrescants. Una bona opció per a este estiu és mesclar en un pitxer un poc d’aigua amb suc de llima i cogombre, i deixar-la refredar.

 

Compatir aquesta notícia