El meló d’Alger: coneix un poc més este refrescant fruit estiuenc

El meló d’Alger: coneix un poc més este refrescant fruit estiuenc

Tots els estius, el meló d’Alger arriba a la nostra taula per refrescar-nos i ajudar-nos a combatre la calor. Esta fruita, típic dels climes càlids i temperats, es caracteritza per tindre una escorça dura de gran grossor i de color verd, que alberga en el seu interior una polpa rosada plena de sabor.

La producció del meló d’Alger en Espanya va des de juny fins a setembre, per això és l’acompanyant perfecte per un dia de platja. A més, gràcies a que està composta per un 90% d’aigua, ens ajudarà a fer front a les altes temperatures, pròpies d’estos mesos.

TIPUS DE MELÓ D’ALGER

El meló d’Alger és una de les fruites més esteses per tot el món i això ha provocat que existisquen, aproximadament, unes 50 varietats distintes, classificades segons la seua forma, color de la polpa o pell, pes o període de maduració. De manera general, podríem diferenciar dos grans grups: amb i sense llavors.

  • Amb llavors. Són les varietats tradicionals, que tenen al seu interior llavors de color negre o marró.
  • Sense llavors. Són aquells que tenen les llavors de color blanc i que passen desapercebudes a l’hora de menjar-lo. La seua escorça és verda amb ratlles de color verd obscur i la seua carn pot ser groga o roja.

 

CONSELLS DE COMPRA

Quan vages al teu mercat municipal o tenda de proximitat a comprar el teu meló d’Alger, tingues en compte els següents consells per escollir el que estiga en el seu punt.

El primer que has de fer és comprovar si està madur. Per fer-ho, busca una taca de color groc a la pell. Això indica la zona que estava en contacte amb el terra quan va començar a madurar.

Un altre truc que pots emprar és donar-li cops amb els dits o la palma de la mà per veure si sona “buit”. En el cas del meló d’Alger amb l’escorça de color verd fosc, has de poder fer una ratlla en l’escorça amb facilitat.

Per últim, si comprar una peça s’encera et pareix massa i prefereixes comprar-ne una meitat, fixa’t en què la polpa estiga ferma i sucosa i tinga un color brillant.

 

CONSERVACIÓ

A l’estiu és important saber com conservar bé els aliments, ja que les altes temperatures juguen en la nostra contra. En el cas del meló d’Alger, gràcies a la seua escorça, es pot conservar bé sempre que estiga en un lloc fresc i sec.

Una vegada l’òbrigues, és convenient consumir-lo com al més prompte possible perquè no perda tot el seu sabor. Guarda’l en el frigorífic, però sempre en la part menys freda, ja que esta fruita no tolera les temperatures baixes.

 

EL MELÓ D’ALGER EN LA CUINA

El meló d’Alger és una fruita perfecta per calmar la set i hidratar-nos, per això es troba en el pòdium de les millors fruites d’estiu. En gastronomia és molt comú trobar-lo en gelats, sorbets i sucs. Per la seua textura, no s’usa per fer altre tipus de receptes més elaborades, ja que es fa malbé molt fàcilment i la polpa es torna massa aquosa.

Sorbet de meló d’Alger

Preparar un sorbet és una idea genial que t’ajudarà a refrescar-te i que pots portar a la platja, a la piscina o a qualsevol excursió fora de casa. L’únic que has de fer és tallar la polpa del meló d’Alger a trossos i introduir-los en un recipient per a la batedora. Després afegeix quatre cullerades d’aigua i edulcorant o sucre al gust (és recomanable afegir-lo poc a poc i anar tastat per a no passar-se). Per últim, bat-ho tot i fica-ho en el congelador.

Compatir aquesta notícia