El meló: la fruita de l’estiu

El meló: la fruita de lestiu

No es pot entendre l’estiu sense el meló, són dos conceptes que van de la mà. De fet, la temporada de esta saborosa fruita va de juliol a setembre, coincidint amb els mesos d’estiu.

Esta fruita estiuenca és molt típica al nostre país i es desenvolupa a moltes comunitats, inclosa la Comunitat Valenciana. Això és degut al nostre clima càlid que fa que el terreny siga perfecte perquè es cultiven plantes de la família de les cucurbitàcies, de la que també provenen la carabassa, el cogombre i el meló d’Àlger.

 

Varietats del meló

Entre els diferents tipus de meló podem trobar:

– Cantaloup o meló francés. És rodó amb una corfa de color verd clar i unes marques blanques molt característiques, com si fos una ‘malla’. La polpa és de color taronja i la seua textura és dura.

– Gàl·lia. Es tracta d’un meló rodó amb un color verdós a l’exterior i més groguenc a l’interior. La seua pell és fina i la polpa blana. El seu sabor és dolç i aromàtic.

Honey Dew. Esta varietat té forma allargada i amb la corfa llisa de color verd clar i la polpa sucosa i lleugerament groguenca.

Pell de granota o pinyonet. És el més clàssic, ovalat i amb la corfa verd fosc, un poc rugosa. La seua polpa és blanca i dolça.

– Tendral o meló dhivern. Es produeix principalment als mesos més freds, té forma ovalada amb una corfa grossa i rugosa i la polpa blanca.

 

Receptes destiu amb meló

A continuació et donem algunes idees perquè disfrutes d’esta fruita estiuenca de la manera més original.

  • Meló amb pernil. Pot paréixer una combinació un poc estranya però estem segurs i segures que una vegada ho proves t’encantarà.
  • Sopa de meló. És una forma perfecta de menjar fruita sense adonar-te. És molt refrescant i lleugera, perfecta per a dies calorosos.
  • Gelat de meló. Si vols passar una vesprada divertida amb els més menuts i menudes i aprofitar perquè mengen la quantitat de fruita necessària, preparar uns gelats naturals és una idea boníssima.
  • Batut de meló. Si no tens temps de menjar tota la fruita que deuries, mescla-la tota en un batut! Està boníssim!
  • Amanida amb meló. Experimentar és la millor forma de trobar receptes noves. Prova d’afegir meló a l’amanida, veuràs que està espectacular!

Compatir aquesta notícia