El polp, un producte molt sol·licitat a l’estiu

L’estiu i la calor ens inviten a elaborar plats lleugers i, preferiblement, que es puguen consumir freds. Així mateix, és una època on es consumeix més peix fresc, com el polp. Hui, en MercaValència, parlem del polp, un producte molt sol·licitat a l’estiu.

Tres receptes fresquetes amb polp

Polp amb ceba roja i vinagreta de cítrics

Comencem amb una deliciosa ensalada de polp i ceba roja, adornada amb una vinagreta fresqueta magnífica per a estos dies de calor.

Passos que s’ha de seguir:

  • El primer és tallar el polp a rodanxes fines. Pelem les cebes i piquem en juliana molt fina. 
  • Per a preparar la vinagreta, pelem i ratllem el jengibre. Llavem, ratllem i espremem la llima i, a continuació, en un bol, mesclem l’oli d’oliva junt amb la resta dels ingredients. Finalment, batem amb un tenidor fins a mesclar bé. 
  • En un bol, estenem les rodanxes de polp, escampem la ceba roja per damunt i reguem amb la vinagreta de cítrics.

Polp amb humus

  • Per a fer l’hummus esbaldim bé els cigrons de bot per a llevar-li tot el líquid que contenia el seu envasament. A continuació, els posem en el got de la batedora, a la qual cosa afegirem un dent d’all, sal, comí, suc de mig llima i salsa tahini.
  •  A continuació, batem la mescla i afegim aigua a poc a poc. Seguidament, la deixem reposar en el frigorífic mentres preparem el polp. 
  • Tallar el polp en trossos d’uns deu centímetres.
  • El polp ho podem cuinar en la paella o en una graella, marcant ben cada costat. No obstant, sempre tenint en compte que no estiga al foc massa temps, perquè no quede dur. 
  • Acabem el plat empolvorant un poc de pebre roig, unes llavors de sèsam i un dollet d’oli d’oliva verge extra.

Còctel de polp a l’estil canari

  • La primera cosa que farem serà preparar el polp. Si ho has comprat cuit i congelat, posa’l sense traure-lo de la seua bossa en un bol amb aigua durant uns 30 minuts. Al contrari, si has optat per comprar polp refrigerat, no necessites més que traure-lo de la nevera i tallar-lo.
  • Llavem molt bé les verdures i les tallem en quadradets xicotets.
  • A continuació, tallem el polp en embolics o a rodanxes d’1 cm.
  • Mesclem tots els ingredients en una ensaladera. 
  • Adobem al gust, amb l’oli, el vinagre i la sal. Empolvorem un poquet de jolivert i si vols, un poc de pebre roig. 
  • L’últim pas és posar el còctel de polp en la nevera durant almenys mitja hora per a donar-li frescor i perquè es realce el sabor dels ingredients.

Compatir aquesta notícia