Els espàrrecs, el tresor de maig: beneficis per a la salut i delicioses receptes

Maig és temporada d’espàrrecs i a nosaltres ens encanta! Són un tresor de la primavera, no solament perquè estan deliciosos, sinó perquè també aporten molts beneficis per a la salut. Són un tipus de verdura rica en vitamines, minerals i antioxidants.

 

Beneficis per a la salut

  • Ajuden a millorar la digestió.
  • Prevenen malalties cardiovasculars. 
  • Redueixen la pressió arterial.
  • Al ser baixos en calories i rics en fibra, són ideals per a les persones que volen perdre pes o mantenir una dieta saludable.
  • Faciliten l’eliminació de líquids.
  • Gràcies a la vitamina K, són bons per als ossos.

 

3 receptes amb espàrrecs 

  • Quiche d’espàrrecs

Per fer-la, primer s’ha de preparar la base de pasta i estendre-la en un motlle per a pastís. A continuació, es rosteixen els espàrrecs tallats en trossos i es col·loquen a la base de pasta brisa. Després, es barreja el formatge ratllat amb la crema de llet, els ous i les espècies, i es barreja sobre els espàrrecs. Finalment, es cou la quiche al forn fins que estiga daurada i la base de pasta brisa estiga cruixent.

 

  • Risotto d’espàrrecs i pésols

Per fer este risotto, primer s’han de cuinar els espàrrecs i els pésols en una paella amb oli d’oliva fins que estiguin tendres. A continuació, s’ha de cuinar l’arròs en un altre cassó amb ceba, all i vi blanc fins que estiga al dente. Finalment, es barreja els espàrrecs i pésols amb l’arròs i es decora amb formatge parmesà ratllat.

 

  • Crema d’espàrrecs

Primer s’ha de daurar els espàrrecs tallats en trossos juntament amb ceba i all fins que estiguen tendres. Després, s’ha de batre els espàrrecs juntament amb brou de pollastre fins a aconseguir una textura suau i homogènia. Finalment, es pot decorar amb ceba tendra i crema de llet si es desitja.

 

Consulta més receptes a https://www.mercavalencia.es/noticies/els-esparrecs-estan-de-temporada/



Compatir aquesta notícia