Maig és temporada d’espàrrecs i a nosaltres ens encanta! Són un tresor de la primavera, no solament perquè estan deliciosos, sinó perquè també aporten molts beneficis per a la salut. Són un tipus de verdura rica en vitamines, minerals i antioxidants.
Beneficis per a la salut
- Ajuden a millorar la digestió.
- Prevenen malalties cardiovasculars.
- Redueixen la pressió arterial.
- Al ser baixos en calories i rics en fibra, són ideals per a les persones que volen perdre pes o mantenir una dieta saludable.
- Faciliten l’eliminació de líquids.
- Gràcies a la vitamina K, són bons per als ossos.
3 receptes amb espàrrecs
- Quiche d’espàrrecs
Per fer-la, primer s’ha de preparar la base de pasta i estendre-la en un motlle per a pastís. A continuació, es rosteixen els espàrrecs tallats en trossos i es col·loquen a la base de pasta brisa. Després, es barreja el formatge ratllat amb la crema de llet, els ous i les espècies, i es barreja sobre els espàrrecs. Finalment, es cou la quiche al forn fins que estiga daurada i la base de pasta brisa estiga cruixent.
- Risotto d’espàrrecs i pésols
Per fer este risotto, primer s’han de cuinar els espàrrecs i els pésols en una paella amb oli d’oliva fins que estiguin tendres. A continuació, s’ha de cuinar l’arròs en un altre cassó amb ceba, all i vi blanc fins que estiga al dente. Finalment, es barreja els espàrrecs i pésols amb l’arròs i es decora amb formatge parmesà ratllat.
- Crema d’espàrrecs
Primer s’ha de daurar els espàrrecs tallats en trossos juntament amb ceba i all fins que estiguen tendres. Després, s’ha de batre els espàrrecs juntament amb brou de pollastre fins a aconseguir una textura suau i homogènia. Finalment, es pot decorar amb ceba tendra i crema de llet si es desitja.
Consulta més receptes a https://www.mercavalencia.es/noticies/els-esparrecs-estan-de-temporada/