Els kiwis, una gran fruita

Amb un sabor característic i potent, el kiwi té nombroses propietats que proporcionen grans beneficis per a la salut.

Propietats

La principal aportació del kiwi és la vitamina C. Una sola peça proporciona el 116% de la quantitat diària recomanada! A més, també té quantitats destacables de vitamina K, potassi, àcid fòlic i fibra.

Beneficis

  • Trànsit intestinal:

Ens ajuda amb el trànsit intestinal pel seu contingut de fibra, tant soluble com insoluble, cosa que evita el restrenyiment.

  • Sistema immune:

Aconseguiràs un sistema immune fort per la vitamina C, la seua aportació nutricional més destacada.

  • Pell:

La vitamina C aconsegueix millorar els processos de cicatrització i, a més, els seus antioxidants ajuden la pell a mantenir-se jove.

  • Coagulació:

Amb un kiwi aconseguim la ingesta del 50% de la quantitat diària recomanada de vitamina K. Esta vitamina activa els factors de coagulació i ajuda a mantenir els ossos sans i forts.

I per als que sigueu esportistes, preneu bona nota:

El seu nivell de potassi afavorix tant la recuperació muscular després d’un entrenament o esforç, com el bon funcionament dels músculs.

Receptes fàcils

Introdueix el kiwi a la teua dieta diària i disfruta d’esta gran fruita. Ací hi ha algunes senzilles propostes:

Per esmorzar, pots prendre flocs de civada amb llet vegetal, canyella, vainilla, llavors variades, baies vermelles… i kiwi!

Per a unes postres, anima’t a provar amb un granissat. Necessitareu bullir aigua amb sucre un parell de minuts. Quan s’hagi refredat, afegeix a la liquadora l’aigua, l’alfàbrega, el suc de llimona i els kiwis. Posa la barreja en un bol, i al congelador unes tres hores, remenant-la cada trenta minuts durant la congelació.

I si adores els smoothies, també tenim una proposta per a tu. Posa kiwi, alvocat, kale i coco (tot trossejat) al got de la batedora. Afig aigua, suc de llimona i xarop d’atzavara, i bat-ho bé.

Fàcil, ràpid i sa… Mmmm!

Compatir aquesta notícia