Els millors peixos i mariscos per a menjar a l’estiu

Encara que l’estiu encara no ha arribat, és cert que la calor ja ha vingut per a quedar-se. Unes temperatures que ens demanen platja, mar i rics productes de temporada. Per això, avui et portem una selecció dels millors peixos i mariscos per a menjar a l’estiu.

Els millors peixos per a menjar a l’estiu

  • Sardines: És, per excel·lència, el peix més estiuenc. Es troba dins de la família del peix blau i és totalment ric en omega 3. Una vitamina que ajuda a regular el colesterol i fa que la sang fluïsca millor. A més, és un plat el qual el pots degustar de mil formes: al forn, a la planxa, escabetxada, rostida, marinada, etc.
  • Aladrocs: Este tipus de peix procedeix de la família de les sardines, però són molts més petits. Pel que contenen menys grassa. Per a preparar i degustar els aladrocs, se segueix el mateix procediment que per a les sardines.
  • Bonítol: La temporada d’este peix comença el mes de juny i es pot estendre fins a octubre. Es tracta d’un peix molt ric en proteïnes que li donarà al teu organisme la força que necessita i es pot consumir fresc o a la planxa.
  • Emperador o peix espasa: Es tracta d’un peix del Mediterrani, baix en greixos i ideal per a esta temporada d’estiu. Et recomanem cuinar-ho a la graella o a la planxa amb una cocció curta, ja que si et passes de cocció pot quedar sec.

Els millors mariscos per a menjar a l’estiu

Igual que el peix, en el cas del marisc també es troben unes espècies que predominen en la temporada d’estiu. Estos són:

  • Musclos.
  • Cloïsses.
  • Navaixes.
  • Llamàntols.
  • Ostres.
  • Percebes.
  • Crancs.
  • Llagostes.

Compatir aquesta notícia