Espaguetis de carabasseta, una recepta per al dia a dia

Espaguetis de carabasseta, una recepta per al dia a dia

Les verdures són un ingredient que es pot incloure en la gran majoria de les receptes. A més de menjar-se crues, es poden cuinar de maneres molt diferents per traure tot el seu sabor: al vapor, a la planxa, fregides o rostides.

Hui cuinarem una recepta nova i molt fàcil de preparar, perfecta per a incloure verdures en la nostra dieta diària: espaguetis de carabasseta. És una manera nova de menjar esta verdura i que pot ser ideal si tenim algun xiquet o xiqueta a qui no li agrada molt les verdures.

 

Com donar-li la forma d’espaguetis a la carabasseta:

Per tallar la carabasseta amb la forma allargada tan característica dels espaguetis podem utilitzar diverses ferramentes de cuina. Per una banda, si tens un tallador en espiral, sols hauràs d’introduir la carabasseta i agilitzarà molt el procés.

Si no tens cap cosa similar, pots emprar un pelador tradicional, que encara que siga més costós, aconseguiràs donar-li també la forma allargada a la carabasseta.

 

Espaguetis de carabasseta amb salsa de tomaca i formatge

En esta ocasió prepararem la recepta amb una salsa de tomaca i formatge, però un dels principals avantatges d’esta recepta és que la pots fer amb qualsevol ingredient. Tant se val si vols cuinar-lo amb carn o si prefereixes peix, combina de categoria!

 

INGREDIENTS

  • 1 carabasseta.
  • Tomaca fregida (per a un acabat més professional pots fer-la casolana).
  • Formatge (quantitat i tipus al gust).
  • Oli d’oliva.
  • Sal.
  • Pebre

 

ELABORACIÓ

  • Si has de fer la salsa de tomaca casolana, prepara-la abans que la carabasseta.
  • Llava la carabasseta, talla-li un dels extrems i passa-la pel ratllador.
  • Una vegada tinguem els nostres espaguetis de carabasseta es poden cuinar de diverses formes: bé podem fer-los al vapor, al microones o inclús menjar-los crus. Però és important no cuinar-los massa, ja que el que volem és conservar la seua textura ferma perquè es parega a la pasta.
  • En una paella al foc amb un poc d’oli, posem els espaguetis amb un poc de sal i pebre i afegim la salsa perquè es mescle bé.

 

Altres idees per a preparar els espaguetis de carabasseta:

  • Salsa pesto i parmesà.
  • Salsa d’alvocat i salmó fumat.
  • Formatge feta i tomàquets xerri. 
  • Tonyina i salsa de tomaca.
  • Gambes i alls.
  • Pernil i ou fregit.

Compatir aquesta notícia