Espinacs amb cigrons

Hui portem una recepta senzilla, ràpida i saludable. Estem parlant d’espinacs amb cigrons que, encara que és un plat típic de Sevilla, s’ha estés per tot el nostre país. En definitiva, és una bona opció per a tindre present en el teu menú setmanal saludable.

Ingredients per a quatre persones

  • Cigrons cuits: 500 g 
  • Espinac congelada: 400 g 
  • Dents d’all: 2 
  • Pa de fogassa llesca: 1 
  • Comino molt: 5 g 
  • Celiandre molt: 5 g 
  • Pebre roig dolç: 5 g 
  • Pebre blanc molta
  • Salsa de tomaca: 60 g 
  • Vinagre de poma: 30 g 
  • Aigua: 100 ml 
  • Oli d’oliva verge extra: 100 g 
  • Sal

Passos per a elaborar cigrons amb espinacs

  • Coure els espinacs a foc lent durant 15 minuts. Una vegada llestes, cal escórrer-les i picar-les. 
  • En una paella calfar l’oli i fregir les dents d’all. Quan comencen a daurar-se, retirar-los i col·locar-los en el got per a batre’ls posteriorment. 
  • En el mateix oli fregir la llesca de pa fins a daurar. Després, cal afegir-la al got de la batedora junt amb el comí, el celiandre, el pebre roig, el pebre blanc, la salsa de tomaca i un pessic de sal. En este pas cal afegir també al got el vinagre, l’aigua i la meitat de l’oli. Triturar bé i reservar. 
  • A continuació, en una paella gran abocar l’oli que ha sobrat de fregir l’all i el pa. Calfar-ho i afegir els espinacs picats. 
  • Saltejar durant un parell de minuts abans d’agregar la pleta que tenim reservada i coure dos minuts més, removent perquè es mesclen els sabors. 
  • Finalment, afegir els cigrons cuits i saltejar-los durant cinc minuts. 

Com veieu, una recepta fàcil i ràpida per a menjar saludable entre setmana.

Compatir aquesta notícia