Hui portem una recepta senzilla, ràpida i saludable. Estem parlant d’espinacs amb cigrons que, encara que és un plat típic de Sevilla, s’ha estés per tot el nostre país. En definitiva, és una bona opció per a tindre present en el teu menú setmanal saludable.
Ingredients per a quatre persones
- Cigrons cuits: 500 g
- Espinac congelada: 400 g
- Dents d’all: 2
- Pa de fogassa llesca: 1
- Comino molt: 5 g
- Celiandre molt: 5 g
- Pebre roig dolç: 5 g
- Pebre blanc molta
- Salsa de tomaca: 60 g
- Vinagre de poma: 30 g
- Aigua: 100 ml
- Oli d’oliva verge extra: 100 g
- Sal
Passos per a elaborar cigrons amb espinacs
- Coure els espinacs a foc lent durant 15 minuts. Una vegada llestes, cal escórrer-les i picar-les.
- En una paella calfar l’oli i fregir les dents d’all. Quan comencen a daurar-se, retirar-los i col·locar-los en el got per a batre’ls posteriorment.
- En el mateix oli fregir la llesca de pa fins a daurar. Després, cal afegir-la al got de la batedora junt amb el comí, el celiandre, el pebre roig, el pebre blanc, la salsa de tomaca i un pessic de sal. En este pas cal afegir també al got el vinagre, l’aigua i la meitat de l’oli. Triturar bé i reservar.
- A continuació, en una paella gran abocar l’oli que ha sobrat de fregir l’all i el pa. Calfar-ho i afegir els espinacs picats.
- Saltejar durant un parell de minuts abans d’agregar la pleta que tenim reservada i coure dos minuts més, removent perquè es mesclen els sabors.
- Finalment, afegir els cigrons cuits i saltejar-los durant cinc minuts.
Com veieu, una recepta fàcil i ràpida per a menjar saludable entre setmana.