Figues, la fruita estrella de setembre

Les figues són un tresor de la natura que ens obsequien en el mes de setembre amb la seua dolçor i versatilitat. A Mercavalència, celebrem la temporada de les figues i volem compartir amb tu tot el que has de saber sobre esta fruita.

Propietats i beneficis

 

1. Riques en nutrients: Estan plenes de vitamines com la vitamina A, B1, B2, i K, així com de minerals com el potassi i el calci. Esta combinació els fa excel·lents per a la salut òssia i ocular.

2. Font de fibra natural: Les figues són una gran font de fibra, la qual cosa pot ajudar en la digestió i prevenir problemes gastrointestinals. També contribueixen a controlar els nivells de sucre en sang.

3. Antioxidants: Contenen antioxidants que ajuden a reduir el risc de malalties cròniques.

4. Baixes en calories: Malgrat la seua dolçor, les figues tenen un contingut calòric moderat, fet que les fa ideals per a mantenir una dieta saludable.

 

Idees alternatives per a consumir les figues

1. Acompanyament de formatge: Són un acompanyament perfecte per als formatges, ja que la seua dolçor equilibra el sabor salat i fort dels formatges. Tasta-les amb formatge de cabra i ametlles torrades per a un aperitiu elegant.

2. En amanides: Les figues poden sumar una dolçor única a les teues amanides. Combina-les amb verdures de temporada com l’escarola i alguns fruits secs per a un toc cruixent.

3. Melmelada de figues: Aprofitant la temporada, pots fer la teua pròpia melmelada de figues casolana. És ideal per a acompanyar pa torrat.

 

Celebrem les figues com la fruita estrella de setembre i disfrutem dels seus beneficis saludables!

Compatir aquesta notícia