Guia de bolets: la tardor ha arribat

Amb l’arribada de les primeres pluges i el fred comencen a nàixer els bolets, una delícia que, encara que podem trobar-la deshidratada, en conserva o congelada durant tot l’any, ara està en el seu màxim esplendor per poder disfrutar-la.

Espanya és un dels països més rics en varietat micològica, per això la tardor és sinònim de bolets. La potència del seu sabor i la versatilitat que ofereixen a la cuina fan que siguen un producte molt valorat a la nostra gastronomia. És per això que, en els mesos vinents, este serà un producte que segur que veurem amb freqüència als mercats municipals i les tendes de proximitat i el començarem a emprar en totes les nostres receptes.

No obstant, abans de comprar-ne, és important conéixer algunes de les varietats de bolets més populars, per això hui portem la guia de bolets definitiva perquè pugues utilitzar este producte a les teues receptes de tardor.

Guia de bolets

Boletus edulis:

És un dels tipus més populars i que més es pot veure, ja que s’adapta a diferents tipus de boscos. Té tonalitats marrons i ‘barret’ (la part superior del bolet).

Xampinyó:

Encara que molts d’ells són cultivats, també poden créixer de forma silvestre en prats. Es caracteritzen pel seu barret arredonit i el seu color blanc I sabor suau.

Xampinyó Portobel·lo:

A diferència de l’anterior, el seu color és majoritàriament marró, variant la seua tonalitat en funció de l’època de l’any i les condicions climàtiques. El seu sabor és més dolç i refrescant i la seua textura és ferma.

 Rovelló:

Per la seua forma característica i el seu barret pla i taronja, es tracta d’un bolet que és molt fàcil d’identificar. Naix en zones de pinars i amb un sabor molt peculiar que agrada molt.

Bolet d’ostra o bolet comú:

Es distingeix per tindre un barret d’entre 5-20 cm de diàmetre i un color grisenc. La seua carn és ferma i llisa.

Receptes amb bolets

 Si vols posar en pràctica els teus coneixements i preparar deliciosos menjars, ací et proposem algunes receptes amb bolets que segur que t’encantaran.

  • Croquetes de bolets.
  • Pastís de xampinyons i nous.
  • Xampinyons amb allada.
  • Carabasseta farcida amb pernil i bolets.
  • Amanida de magrana, bolets, espinacs i formatge d’ovella.
  • Tallarines amb salsa de bolets i tomaca seca.
  • Arròs amb pollastre i bolets.
  • Crema de bolets.

Compatir aquesta notícia