I hui… Fesols tendres!

Els fesols tendres ni són avorrits ni són insípids, per més que puguem tenir el record infantil de quan ens obligaven a menjar-nos la verdura.

Estes baines allargades, planes o rodones, són un dels elements més polivalents de la gastronomia mediterrània i dels nostres plats.

De fet, vos parlarem dels errors que destrossen el sabor i les propietats dels fesols tendres. Una cocció adequada i precisa aconseguirà que apreciem les seues aromes, sabors i textures, de manera que no cal amagar-los sota grans quantitats de salsa ni coure-les en excés.

Els fesols tendres estan plens de nutrients, sobretot vitamines i minerals, i qualitats gastronòmiques que són interessants de conèixer per poder incloure’ls a la nostra dieta habitual.

Frescos

El primer consell seria que com més frescos els comprem, més tendres i saborosos seran, de manera que fins i tot podrem incloure’ls en una amanida. Si els fesols que tenim són més fibrosos hi ha moltes coccions i receptes on poden quedar perfectes.

Els fesols tendres també resulten uns perfectes desconeguts quant a les particularitats de les diferents varietats; per exemple, els que són plans tenen molt més sabor que els cilíndrics.

Neteja

Un altre dels seus secrets és la manera com els netegem. Normalment tots tallem les dos puntes dels fesols, però és una cosa que no cal fer. De fet, si deixem les puntes sense tallar el fesol mantindrà la dolçor. I sobretot, no els deixeu mai a remull; netejar-los amb un poc d’aigua serà suficient.

Aspecte

Com tot a la cuina, la part visual importa. Has intentat tallar els fesols verticalment? Si ho fas així, visualment semblen espàrrecs molt desitjables i, a més, resulten més tendres.

Cocció

Una cosa que ja hem comentat anteriorment és que l’excés de cocció els fa insípids, alhora que elimina els seus nutrients i perden el color verd intens. Per això, vos recomanem que intenteu cuinar les verdures al dente.

El blanquejat

Sobre el fantàstic color verd dels fesols, coneixes la tècnica del blanquejat? És un mètode de cocció que manté el color intens i conserva millor el sabor, els nutrients, la textura i les aromes de la verdura. Consistix a bollir-los molt poc temps, tallar la cocció i refredar-los en aigua amb gel. Depenent de la duresa del fesol, repetirem el procés fins a tres voltes. El blanquejat aconsegueix fer una cocció lleugera, deixant els fesols cruixents i saborosos.

Conservació

Un altre consell que vos pot resultar útil saber és que els fesols tendres es conserven molt millor en un envàs de vidre tancat i a la part baixa de la nevera, guardats sempre sencers i sense netejar.

I ara que ja coneixes alguns consells, fes servir la teua imaginació a les receptes de fesols tendres!

Compatir aquesta notícia