Idees per a menjar llegums en estiu

Idees per a menjar llegums en estiu

Tradicionalment, associem els llegums a plats calents i contundents. Per això, en èpoques de molta calor deixem de costat els potatges i els bollits, i el nostre consum de llegums disminueix.

Està bé buscar opcions més refrescants que ens ajuden a combatre les altes temperatures, però és important no descuidar la nostra dieta. Els llegums tenen propietats nutricionals altament beneficioses per a la salut i, per tant, la calor no hauria de ser una excusa per deixar de consumir-los.

Així que ací tens algunes idees per incloure llegums a la teua dieta durant els mesos d’estiu:

  • Hummus. Es tracta d’una recepta que té el seu origen en la gastronomia d’Orient Mitjà i que s’ha fet bastant famosa per la seua versatilitat i el seu exquisit sabor. Està fet de cigrons i és molt senzill d’elaborar, sent una opció fantàstica per acompanyar carns, fer torrades o simplement d’aperitiu.
  • Amanides. Les amanides donen molt de joc a l’hora de cuinar, ja que permeten pràcticament qualsevol ingredient. Pots fer una amanida amb llentilles, cigrons o fesols per incloure els llegums a la teua dieta sense que siga un menjar molt pesat.
  • Cigrons al forn. No és només una opció per menjar la quantitat adequada de llegums, sinó que també resulta un aperitiu saludable per picar entre hores. Pots condimentar-los amb pimentó roig, all en pols, pebre negre i sal, i ficar-los al forn fins que estiguen cruixents.
  • Hamburguesa vegetal. Cada volta estan més de moda i no és d’estranyar, perquè són una opció molt senzilla i nutritiva de consumir llegums en qualsevol època de l’any. L’hamburguesa de cigrons o llentilles combina a la perfecció amb una amanida o verdures d’acompanyament.
  • “Burritos” amb fesols i arròs. Un menjar complet i saborós. Afegeix lletuga, guacamole i tomaca, i ja tens una opció perfecta i nutritiva per a menjar fora de casa.

Per últim, et donem alguns trucs per a cuinar els llegums:

  • Es important ficar-los a remull amb aigua freda entre 8 i 12 hores. Però en els cas dels cigrons, s’ha d’utilitzar aigua temperada i sal per ablanir la pell.
  • Per coure’ls, afegeix tres parts d’aigua per una de llegums. És recomanable no utilitzar la mateixa aigua en la qual estaven a remull.
  • Perquè siguen suaus al paladar, el truc està en banyar-los en aigua freda quan estiguen al punt d’ebullició i deixar-los coure lentament.

Deixa volar la teua imaginació i inclou aquest aliment tant beneficiós al teu menú d’estiu!

Compatir aquesta notícia