La Buganvilla, aprén a cuidar-la

En este post parlem de la Buganvilla. Una planta que alegra els patis en els mesos càlids. Però, perquè lluïsca fantàstica, cal cuidar-la. Continua llegint i aprendràs tot sobre com cuidar-la.

Reg, llum i adob

Per a gaudir d’esta meravellosa planta, és important conéixer com cuidar-la. Hi ha tres factors que hauràs de tindre en compte:

  • Reg: esta planta rústica no té excessives necessitats d’aigua. A l’hivern, si està cultivada en la terra, deixa que es regue amb l’aigua de la pluja. Mentre que en interior és preferible deixar-la en repòs. A l’estiu tampoc és molt exigent, per la qual cosa si està en el sòl, rega-la una vegada per setmana. I si està en test, fes-ho dues o tres vegades.
  • Llum: és l’element més rellevant perquè la buganvilla cresca sana, i amb molt de color. Ja estiga cultivada en test o en la terra, col·loca-la en un lloc en el qual reba tant sol com siga possible.
  • Abonament: és un dels factors que més hauràs de cuidar. I és que la buganvilla no tolera bé l’excés d’abonament, especialment si està plantada en el sòl. En test, encara que tampoc has d’excedir-te, aplica un fertilitzant líquid cada 15 dies a la primavera i estiu.

El clima perfecte per a la buganvilla

Esta planta rústica es desenvolupa perfectament en climes càlids, en els quals florirà pràcticament tot l’any. També a l’hivern, sempre que no hi haja gelades. En canvi, si la climatologia és més freda, perdrà les seues fulles a l’hivern i tornaran a brollar durant la primavera. Depenent de la varietat, aguantarà entre -3 i -7 °C.

Si la tens en test, protegeix la planta col·locant-la en un espai en el qual les gelades no l’afecten. Si està plantada en la terra, pots protegir les seues arrels amb un embuatat o mulching, que ajudarà al fet que les arrels no es podrisquen. Això també ho pots fer si està en test.

Compatir aquesta notícia