La galera, la oblidada del Mediterrani?

La Galera és un crustaci xicotet que habita sobretot a les costes mediterrànies. De vegades, ha estat infravalorat respecte a altres mariscs i per això és molt usat per a fer caldos. Però la veritat és que un complement perfecte per a plats deliciosos, ja que té una carn fina i molt saborosa.

La podem cuinar en arrosos, una opció predilecta a terres valencianes. Podem combinar-la amb altres mariscs, com per exemple la gamba roja, i amb verdures, com la carxofa. Pensant en un bon arròs melós fet amb caldo de peix i impregnat de tot el sabor de la galera, a qui no se li fa la boca aigua?

Però no és necessari que l’associem amb dinars pesats. Podem fer-la a la planxa, amb un raig d’oli, i gaudir-la amb tot el protagonisme que es mereix. A més a més, el seu consum aporta proteines, vitamines del grup B, fósfor i potasi, tot i que, com passa també amb la resta de mariscs, aporta un alt contingut en colesterol.

Els millors mesos per al seu consum son febrer i març, que es quan es desfan les galeries (on habiten, a les zones d’herbes marines) i ixen a l’exterior. De fet, li donarem la benvinguda a una festa al Mercat de Natzaret, en el marc de les Mercafestes.

 

Compatir aquesta notícia