La Tira, contada en imatges espectaculars

Obra del fotògraf José Luis Iniesta, el llibre “La Tira de Comptar. Els actors de l’agricultura de proximitat” va ser presentat al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València.

Presentació del Llibre de La Tira de Comptar«Volia transmetre com de dur és este treball, l’enorme esforç i sacrifici que comporta, i el privilegi que suposa que allò que hui està al camp, demà ho pugues tindre a ta casa de la mà del mateix agricultor que s’hi encarrega del seu cultiu». Esta és la idea fonamental darrere del llibre “La Tira de Comptar. Els actors de l’agricultura de proximitat”, que va ser presentat el 18 d’octubre a l’Ajuntament de València, en un acte conduït per Joan Ribó, alcalde de la ciutat, i Carlos Galiana, president de Mercavalència, els màxims representants de les entitats responsables de la seua publicació. Obra del fotògraf José Luis Iniesta, el llibre està compost per més de mig centenar d’instantànies que l’autor va prendre a les hortes d’Albuixech, Massalfassar, Meliana, Alboraya, Turís, Font d’en Corts, Castellar, Silla, Sueca i Alginet, durant els mesos de juny i juliol de 2017.

“La Tira de Comptar. Els actors de l’agricultura de proximitat” suposa un retrat fidel, íntim i profús de l’activitat diària de 14 agricultors seleccionats per l’autor d’entre els 1300 que formen part de la Tira de Comptar de Mercavalència. La càmera d’Iniesta ha documentat tot el procés que porta els productes hortofructícoles des de la terra fins al mercat: «La Tira és el centre de tot, i d’ella partix tota la resta. El que succeïx a la Tira és el resultat d’allò que succeïx fora d’ella», va explicar el fotògraf durant la presentació, que va comptar també amb la participació de Vicente Domingo, comissionat de València Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, i Salvador Meseguer, agricultor de Sueca i un dels protagonistes del llibre, del qual va assegurar que «hauria d’haver-se fet fa temps i cal que arribe a les escoles: és imperatiu posar en valor la Tira de Comptar». Entre el públic, més d’una treintena d’agricultors que van manifestar la seua satisfacció i orgull pel que van qualificar de «emocionant reconeixement al nostre dur treball».

Compatir aquesta notícia