La tomaca és un dels productes fonamentals de la dieta mediterrània. Però, és una fruita o una verdura?
Per la forma en la qual estem acostumats a cuinar-la, gran part de la població pensa que es tracta d’una verdura. Però, la realitat és que, científicament i botànicament parlant, és una fruita.
Per definició, considerem fruita tot aquell producte que té almenys una llavor en el seu interior i que, a més, naix d’una planta, com és el cas de la tomaca però també el pimentó o la carabassa.
No obstant això, sí que és de veres que la manera que tenim de consumir la tomaca, pel seu gust, és com si fora una verdura.
Així, segons el criteri alimentari, és una verdura. Però, botànicament i científicament és una fruita.
Beneficis de la tomaca
Siga com siga, és un aliment molt versàtil amb tantes varietats com beneficis:
- És rica en Vitamina A
- És rica en licopé i carotens, antioxidants naturals molt potents.
- Gràcies al seu alt contingut en fibra, evita la retenció de líquids i cuida del trànsit intestinal.
- Millora la circulació gràcies al ferro i la vitamina K que conté.
- Ajuda a reduir el colesterol.