L’Ecotira de Mercavalència continua fent passos endavant

L’Ecotira de Mercavalència continua fent passos endavant

A principis de mes, es va realitzar a Mercavalència la primera reunió informativa sobre l’Ecotira. Es tracta d’un projecte pilot per a la venda d’aliments ecològics i de proximitat en la històrica Tira de Comptar.

Esta iniciativa naix per tal de donar resposta a la creixent demanda d’aliments ecològics i de proximitat per part de la ciutadania i amb l’objectiu de reforçar la connexió entre el sector primari ecològic i les empreses de València, que cada vegada demanen un major abastiment d’aquest tipus de productes.

La Tira de Comptar és el major mercat de venda de proximitat de la ciutat de València. Es tracta d’un espai de Mercavalència on els xicotets agricultors i agricultores de l’horta valenciana acudeixen a vendre de forma directa els seus productes frescos i acabats de collir. Amb anys d’història, la Tira de Comptar és un testimoni viu de la nostra cultura i tradicions, una institució foral, singular i única en el món que perviu des del segle XII i que continua actualitzant-se per sobreviure al llarg del temps.

Entre els objectius de l’Ecotira cal destacar la millora dels canals de distribució i logística entre les iniciatives ecològiques i de proximitat i les empreses de la ciutat de València i l’àrea metropolitana. A més, este projecte també pretén assumir el difícil repte d’afavorir i incentivar el relleu generacional i la transició cap a models productius i de comercialització més sostenibles per part dels actuals operadors i operadores.

La iniciativa, que es va posar en marxa amb la firma del conveni de col·laboració entre les regidories de l’Ajuntament de València i institucions, continua fent passos endavant per arribar a ser el lloc de referència on els proveïdors puguen abastir de productes locals, de proximitat i ecològics.

Compatir aquesta notícia