Llobarro farcit al cava, recepta de Nadal.

Nadal és època de dinars i sopars en família, de fer bons plats al forn que lluisquen al centre de la taula. Un clàssic per esta època és el llobarro, que durant els mesos de fred és molt comú a les nostres costes mediterrànies. Té un gran sabor i no massa espines, el qual el fa perfecte per a elaborar un deliciós sopar o dinar de Nadal.

Necessitarem (per a 4 persones):

  • 4 llobarros
  • 2 ceballots
  • 200 gr de xampinyons
  • 2 tallades de pernil
  • 3 creïlles
  • 1 got de cava
  • aigua, sal i oli d’oliva
  • Julivert i pebre negre
  1. Partim les creïlles en rodanxes gruixudes i les posem a coure en una casserola amb aigua i sal durant 12 minuts. Escorrem.
  2. Piquem el ceballot i el pernil. Cuinem un dels ceballot en una paella amb oli. Quan prenga color, afegim el pernil i ofeguem. Agreguem els xampinyons laminats, assaonem i cuinem fins que es daure el xampinyó.
  3. Afegim sal i pebre als llobarros oberts en llibre i els farcim amb el saltejat. Els col·loquem en una safata per al forn i els reguem amb oli i cava.
  4. Enfornem a 200-220 graus duant 15 minuts. Una vegada fets, els emplatem i reservem el seu suc.
  5. Daurem l’altre ceballot picat. Li afegim les creïlles cuites i ho saltetgem tot junt. Aboquem el suc dels llobarros i cuinem a foc viu perquè reduïsca el líquid. Finalment, ho empolvorem amb un poc de jolivert picat.
  6. Servim els llobarros amb les creïlles i gaudim d’un plat deliciós!

Compatir aquesta notícia