Lluç amb tomaca. Recepta, propietats i curiositats del lluç

Lluç, peix de temporada en primavera.

El lluç, en castellà merluza, és un dels peixos més suaus que solem triar quan volem cuidar la digestió, gràcies al seu baix contingut calòric i de greix. Té multitud de varietats (sud-africà, argentí, negre, austral…) però és l’europeu el que gaudix de major fama per la seua qualitat. En concret, gaudixen d’especial prestigi aquells lluços amb canya ja que se sol afirmar que l’esforç de l’animal durant la seua captura dota la seua carn d’una major consistència.

La seua temporada és la primavera i, per a gaudir-lo, podem combinar-lo de moltíssimes formes, des de cuit en caldo curt o al vapor (preparacions que es presenten a servir-la freda amb, per exemple, maionesa) fins a receptes en salsa verda, a la romana, guisada amb tomaca, al forn o a la basca (per a esta última recepte se sol triar el bescoll).

Recepta de lluç amb tomaca.

Necessitarem els següents ingredients:

  • Dos o tres filets de lluç fresc.
  • Tomaca fregida cassolana
  • Pebre verd (opcional)
  • Farina i ou
  • Sal, pebre roig i oli d’oliva

Posem sal i pebre als filets de lluç i els partim en dos o tres trossos, mitja hora abans de cuinar. Fregim el pebre verd, tallat molt xicotet, i el reservem a una banda. Passem el lluç per farina i ou i després el fregim en oli molt calent només volta i volta (més tard, s’acabaran de fer). En una paella posem a esclafar la tomaca fregida i tirem els lluços ja arrebossats. Incorporem també el pebre verd fregit.

Ho deixem tot a foc molt lent durant 15 o 20 minuts. I a taula!

Compatir aquesta notícia