Mandonguilles de lluç amb salsa verda

Si et costa incloure peix a la teua dieta, tenim una recepta que t’encantarà. Convertir aliments saludables que no ens agraden en mandonguilles, hamburgueses o empanats és una forma fàcil de colar-los a la nostra vida diària.

Per això, hui t’ensenyem a fer mandonguilles de lluç amb salsa verda, una recepta que sempre triomfa i que pots guardar en tuppers per a la setmana.

Ingredients

  • 500 g de lluç
  • 1 ou
  • 100 ml de llet
  • 100 g de molla de pa
  • 3 grans d’all
  • 100 ml de vi blanc
  • 500 ml de caldo de peix o fumet
  • 1 ceba
  • Oli d’oliva verge extra (podeu gastar altres olis, però recomanem este per a fer el plat més saludable i amb millor sabor)
  • Farina
  • Julivert al gust
  • Sal i pebre al gust

Passos a seguir

  1. Per a formar les nostres mandonguilles, piquem el lluç el més finet possible o si en teniu una, podeu utilitzar una picadora de carn.
  2. Fiquem el lluç a un bol gran amb el julivert picat, 1 gra d’all, la molla de pa remullada amb la llet i l’ou, treballant fins a formar una massa.
  3. Una vegada la massa siga uniforme, fem boletes amb ella, les passem per farina i les fregim en una paella amb oli d’oliva fins a daurar-les . Escorrem les boles en paper absorbent per a retirar l’excés d’oli i les reservem.
  4. Per a preparar la salsa piquem una ceba en trossos molt xicotets i els sofregim amb oli d’oliva fins que s’estoven. Afegim dos grans d’all picats i un poc de julivert i ho deixem un parell de minuts. 
  5. Afegim el vi blanc i deixem que evapore. Incorporem 500 ml de caldo de peix o fumet i baixem el foc, deixant que es cuine durant 10 minuts.
  6. Ara fiquem les mandonguilles en el caldo i deixem que es facen amb un suau bulliment durant cinc minuts.
  7. Decorem amb una mica més de julivert picat i les tenim llistes per a servir.

Esperem que disfruteu molt del plat!

Compatir aquesta notícia