En este post aprendràs a cuinar mandonguilles de carn picada. Una recepta fàcil, ràpida, i de tota la vida, que podràs preparar de mil formes, ja que hi ha diverses salses que les van de meravella.
Esta preparació culinària està present en diferents gastronomies del món, i es poden preparar de qualsevol tipus de carn, encara que generalment s’utilitza carn de porc.
Passos per a preparar mandonguilles
-
Remullar el pa amb la llet
El primer pas és tirar en un bol llet i trossos de pa. Deixar-lo absorbir mentres preparem la resta.
-
Posar la carn en un bol gran
El següent pas és posar tota la carn en un bol ampli, i afegir espècies, com per exemple sal, jolivert, all en pols, pebre negre, ou (sense batre)… I finalment, quan el pa haja absorbit bé la llet i estiga molt bla, l’afegim també.
-
Afegim el pa amarat en llet
Ara és el moment de pastar a mà fins que tots els ingredients queden perfectament mesclats.
-
Deixar reposar
Quan estiguen els ingredients ben mesclats, tapar el bol amb paper film i ficar-lo a la nevera durant unes dos hores. Tot això perquè la carn agafe el sabor de tots els ingredients.
-
Formem les mandonguilles llestes per a fregir
Una vegada hagen passat estes dos hores, ja podem preparar les mandonguilles.
Salses per a les mandonguilles
Com hem comentat anteriorment, hi ha diverses salses per a acompanyar a les mandonguilles. Com per exemple:
- Salsa d’ametles
- Salsa de tomaca
- Salsa espanyola
- Salsa de ceba
- Salsa jardinera
Siga quina siga la salsa que tries, no oblides comprar pa. Esta és una recepta perfecta per a mullar-lo en la salsa, ¿veritat?