Maria Salud Cerezo Moreno, de la Tira de Comptar, serà l’encarregada de rebre la Distinció de la Generalitat

Maria Salud Cerezo Moreno, de la Tira de Comptar, serà l’encarregada de rebre la Distinció de la Generalitat

El Consell ha decidit concedir l’Alta Distinció de la Generalitat dels Premis 9 d’Octubre al poble valencià pel seu paper crucial per prevenir i contindre la transmissió del coronavirus i també als sectors i col·lectius que han destacat de manera especial per el seu compromís durant la crisi sanitària.

La Generalitat ha contactat amb representats anònims de cada col·lectiu per a ser els encarregats de recollir els premis. En el cas del sector agroalimentari, l’escollida ha sigut Maria Salud Cerezo Moreno, una agricultora de la Tira de Comptar que cada any ve a vendre les seues carabasses a les nostres instal·lacions.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, va destacar en una roda de premsa que “l’actitud de totes I cada una de les 5.054.796 persones que habiten a la Comunitat Valenciana ha sigut l’instrument més eficaç per previndre i contindre la transmissió de la pandèmia”.

La crisi sanitària que estem passant ha posat de rellevància la importància del sector agroalimentari i el comerç de proximitat, que des del primer moment van ser declarats com a activitats bàsiques i de primera necessitat. Per això, totes les persones que formen part de la cadena d’abastiment alimentari treballaren dia rere dia per poder garantir els seus productes a la població, en un moment delicat.

Per aquest motiu, el Consell ha volgut reconéixer la professionalitat, el sacrifici i la responsabilitat social dels professionals de certs sectors que han sigut de vital importància durant la crisi. Entre ells es troben tots sectors dedicats a la producció, distribució i comercialització de productes agroalimentaris, el sector sanitari, l’educatiu, els serveis socials, els serveis de neteja, els serveis de seguretat, protecció i emergències, el sector de la investigació i la innovació, els mitjans de comunicació, el sector cultural, les empreses de transport i les administracions públiques.

L’entrega de les Altes Distincions es celebrarà el mateix dia 9 d’octubre al Palau de la Generalitat, amb una cerimònia marcada per les mesures de seguretat i higiene. Des de Presidència asseguren que s’ha ideat un acte que no deslluïsca la importància institucional de l’esdeveniment, però amb la màxima seguretat.

 

Compatir aquesta notícia