Menjar bé per a viure millor: consells per mantenir una dieta saludable

 

Tots i totes coneixem la importància de mantenir una vida activa i una dieta saludable i equilibrada. No obstant això, factors com el desconeixement o la falta de temps fan que, en moltes ocasions, oblidem cuidar l’alimentació.

 

Per què és important mantenir una dieta saludable? 

 

Cuidar que la nostra dieta siga equilibrada fa que el nostre cos reba tots els aliments necessaris per a cobrir les nostres necessitats nutricionals. Així, mantenim la nostra salut i podem prevenir moltes malalties

L’excés de certs aliments com aquells alts en sucres o ultraprocessats pot provocar-nos problemes de salut i, fins i tot, fa que ens sentim més esgotats.

Mantenir una dieta equilibrada i saludable millora la nostra qualitat de vida activant el nostre sistema immunitari, augmentant els nostres nivells d’energia i, fins i tot, millorant la nostra salut mental.

 

Consells per a tindre una dieta equilibrada

 

  1. Menja 5 racions de fruita i verdura al dia, com a mínim. Les verdures han de representar el 50% del plat, tant en els menjars com en els sopars. Quant a la fruita, no hi ha res millor que prendre-la com a postre o de snack. 
  2. Consumeix carbohidrats complexos de qualitat, ja que la seua digestió és molt millor que la dels carbohidrats simples. Alguns exemples d’aliments amb carbohidrats complexos són les creïlles, els espinacs, el pa integral, la llet desnatada, les clòtxines o els plàtans. 
  3. La proteïna vegetal és la teua aliada. La carn no és l’única font de proteïna, per la qual cosa hem de trobar equilibri amb la proteïna vegetal, amb aliments com per exemple l’arròs integral, els tramussos, els xampinyons, les llentilles o els cigrons. 
  4. Consumeix greixos no saturats. Evitar els greixos saturats és fonamental per a tindre una alimentació saludable. Introdueix l’oli vegetal, el peix blau o la fruita seca per a substituir un altre tipus de greixos perjudicials.
  5. Beu aigua. Es recomana beure uns 2 o 2.5 L d’aigua diaris, ja siga en forma d’aigua, infusions, caldos, cremes… 
  6. Planifica els teus menjars. Quan no tenim una planificació ni res preparat, cuinem una cosa ràpida o comprem alguna cosa preparada. Planificar els menjars de la setmana evita este tipus de situacions i contribueix al fet que tinguem un bon equilibri d’aliments diari. 

 

A partir d’estos 6 consells, la nostra alimentació serà molt més equilibrada i saludable. Recorda la importància de menjar bé, ja que ens farà viure encara millor.Compatir aquesta notícia