Menjars calents que t´ayudaran a cobatre el fred

Quan es pensa en menjars calents, és inevitable acordar-se dels plats de cullera més tradicionals. Els guisats, potatges, bullits, sopes i altres tenen un una cosa especial que fa que no sols alimenten i calfen el cos, sinó també una mica l’esperit, ja que en la majoria dels casos ens recorden a la nostra infància. 

Exemples de menjars calents

LLENTILLES

Les llentilles destaquen pel seu alt valor energètic, al mateix temps que són un aliment ric en proteïnes. També són font d’hidrats de carboni, mentre que el contingut en grasses és quasi inexistent, per la qual cosa, es tracta d’un aliment idoni per a qui realitza una alta activitat física.

CIGRONS GUISATS AMB POLP

És especialment reconfortant i no resulta res pesat. El polp li aporta, no sols un sabor espectacular, sinó la possibilitat de reduir les calories consumides, al ser una proteïna més lleugera la que acompanya als cigrons.

CONTRACUIXA DE POLLASTRE EN SALSA CREMOSA DE CARABASSA 

Per a aconseguir esta untuosa salsa no haurem de gastar nata per espessir-la, sinó a un deliciós i saludable puré de carabassa rostida que podem tindre en el congelador en porcions ja preparades per a usar-la en qualsevol recepta dolça o salada.

ESTOFAT DE VEDELLA

En sols mitja hora podrem tindre esta recepta d’estofat de vedella que resultarà molt sana si evitem el pa i el canviem per unes verdures com a guarnició principal, o un arròs integral cuit, que s’integrarà amb la salsa estupendament. 

FESOLS AMB VERDURES

Les llegums han de ser un dels pilars de la nostra alimentació. Ens aporten tots els nutrients necessaris i combinen estupendament tant amb vegetals com amb hidrats de carboni.

Compatir aquesta notícia