Menú nadalenc, saludable i valencià

Nadal és pur art, ple de tradicions i, clar, el menjar juga el paper principal! Este any, pugem l’aposta amb un menú valencià d’estos que fan perdre l’enteniment. Descobreix tot el sabor valencià amb estes meravelles a la teua taula!

Entrant:

Crema de carabassa i mandarina valenciana

 

Comença amb una crema de carabassa, no et perdes el toc cítric de les mandarines valencianes! Esta barreja suau i vibrant és perfecta per a afegir més sabor a allò que ve després.

Recepta: En una cassola, posa un raig d’oli d’oliva. Daura ceba i all. Afegeix carabassa, pastanaga i patates. Més tard, un bon raig de brou de verdures i deixa que es barregen els sabors. Tritura-ho tot fins que quede suau i cremós. Pebre, sal, nou moscada al gust, i serveix la crema ben calenteta.

 

Plat principal:

Llobarro a la sal amb herbes mediterrànies 

 

El llobarro, fresc i feliç, cuinat a la sal i vestit amb herbes mediterrànies. Un plat lleuger i especial!

Recepta: Barreja sal gruixuda amb unes herbes mediterrànies al gust. Estén una capa en una safata per al forn. Ompli el llobarro amb rodanxes de llimona i més herbes. Al forn durant uns 25-30 minuts. Deixa que repose, trenca la crosta de sal i allibera este llobarro joiós. A gaudir!

Acompanyament:

Albergínies farcides de pisto valencià 

 

Acompanya el llobarro amb albergínies que són com un abraçament de l’horta valenciana. Pura màgia!

Recepta: Tallades les albergínies, els tires sal i deixa que es relaxen una estoneta. Mentrestant, en una paella, dona-li alegria a la ceba i a l’all. Afegeix pebrots, carabassons i tomàquets picats, i cuina fins que estiguen llestos per a la festa. Al forn les albergínies, ompli-les amb el pisto valencià, i un toc de formatge ratllat per damunt. Al forn uns 25-30 minuts i, a tastar!

Amanida fresca de formatge i tomàquet valencià 

 

Refresca la teua boca amb una amanida que barreja formatge amb la frescor del tomàquet valencià. Adoba amb oli d’oliva i herbes aromàtiques perquè siga la bomba de sabors!

 

Postres:

 

Fruites rostides amb mel i nous 

Per tancar amb brotxa valenciana, fruites rostides que són com un càntic de Nadal en cada mos.

Recepta: Truca les fruites, posa-les al forn amb mel i nous picades per damunt. Rosteix fins que estiguen ternes i caramel·litzades. Unes postres que és tot un art culinari!

Compatir aquesta notícia