La primavera no sols ens porta flors, calor i dies més llargs, també és una de les estacions més saboroses de l’any. Aprofitar els productes de temporada és ideal, perquè a més de ser més ecològics i evitar que porten additius, milloren el sabor dels nostres plats. Hui et proposem un menú saludable i primaveral amb ingredients frescos i de temporada.
Entrant: Ensalada temperada d’espàrrecs i faves amb ou escalfat
Un plat lleuger i ple de fibra. Els espàrrecs i les faves estan al punt a la primavera, i amb l’extra de l’ou, afegim la proteïna necessària.
Ingredients:
- Espàrrecs verds
- Faves fresques
- Ceba tendra
- Ou
- Pinyons
- Formatge parmesà
- Oli d’oliva
- Vinagre de Mòdena
- Sal
Preparació:
- Neteja les faves de les baines, talla els trams tendres dels espàrrecs i posa-ho a bullir en una olla amb aigua i sal durant 2 minuts.
- Prepara l’ou escalfat posant un cassó amb aigua i un poquet de vinagre a bullir. Folra l’interior d’un got amb paper film, trenca l’ou dins i tanca bé el paper. Quan l’aigua estiga bullint, tira l’ou en el paper i deixa bullir uns 4-5 minuts.
- Passa els pinyons per una paella, i quan estiguen daurats, afig les verdures cuites i salta-les.
- Col·loca el saltat de verdures en un plat, ratlla un poc de parmesà i posa l’ou damunt. Amaneix amb oli d’oliva, sal i vinagre de Mòdena.
Principal: Lluç al forn amb guarnició de carxofes i carlotes
El lluç és un dels peixos blancs estrela de la temporada primaveral, ideal per a tota la família per la seua suavitat i el seu baix contingut en greix. Acompanyada de verdures és un plat complet i equilibrat.
Ingredients:
- 4 lloms de lluç
- 2 grans d’all
- 1 llima
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
- 8 carxofes
- 300g de carlotes
- ½ got de vi blanc
Preparació:
- Precalfa el forn a 200 °C amb calor dalt i baix.
- Neteja les carxofes i talla-les en quarts. Pela les carlotes i talla-les també en trossos mitjans.
- En una safata per a forn, col·loca les carxofes i les carlotes, afig sal, pebre i oli d’oliva. Porta al forn durant 15 minuts.
- Mentre es fan les verdures, col·loca els lloms de lluç en una taula i asseca’ls bé amb paper absorbent.
- Fes un triturat amb els grans d’all, el suc de llima i la seua ratlladura, oli d’oliva, sal i pebre i posa la mescla sobre els lloms de lluç.
- Saca la safata del forn i posa els lloms de lluç, per a afegir suculència, introdueix el mig got de vi de blanc i porta tot junt de nou al forn durant 10-12 minuts.
Postres: Macedònia de fruites amb maduixa, nispro i kiwi
Una opció refrescant, dolça i natural. Les fruites de primavera aporten antioxidants i vitamina C, perfectes per a reforçar el sistema immunitari després de l’hivern.
Ingredients:
- Maduixes
- Nispros
- Kiwis
- Taronges
Preparació:
- Esprem el suc de taronja i afig-lo en un recipient.
- Pela i talla totes les fruites en trossos xicotets i posa-les dins del suc.
- Deixa la mescla un parell d’hores en la nevera perquè es potencien tots els sabors i siga molt més refrescant.