Mercavalència acosta la Tira de Comptar als xiquets valencians

El llibre “La Tira de Comptar. Els actors de l’agricultura de proximitat” entra a formar part del fons bibliotecari dels col·legis públics de la ciutat i pobles de València.

Presentat 18 d’octubre passat al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València i obra del fotògraf José Luis Iniesta, “La Tira de Comptar. Els actors de l’agricultura de proximitat” il·lustra l’activitat diària de 14 dels 1300 agricultors que formen part de la Tira de Comptar de Mercavalència. Gràcies al més de mig centenar d’instantànies que conté, el llibre permet descobrir en tota la seua extensió el procés que porta cada dia els productes hortofructícoles des de la terra fins als mercats. Amb la seua publicació, el seu autor i Mercavalència, responsable de l’edició, han volgut difondre i posar en valor tant el treball dels agricultors de les Hortes Sud i Nord de València, com el de la pròpia Tira de Comptar.

Entrega als col·legis dels llibres sobre la Tira de Comptar Entrega als col·legis dels llibres sobre la Tira de Comptar Entrega als col·legis dels llibres sobre la Tira de Comptar

Ja en el seu discurs durant la presentació del llibre, l’alcalde Joan Ribó va manifestar el seu interés perquè tots els escolars valencians tingueren accés a l’obra i pogueren conéixer a través d’ella esta institució amb més de 800 anys d’història, que exemplifica com cap altra les bondats de l’agricultura tradicional, sostenible i de proximitat. I ara, eixe desig es convertix per fi en realitat: “La Tira de Comptar. Els actors de l’agricultura de proximitat” ha entrat a formar part del fons bibliotecari de tots els col·legis públics de la ciutat i pobles de València.

Entrega als col·legis dels llibres sobre la Tira de ComptarAmb l’exemplar del llibre, els centres han rebut una carta del president de Mercavalència, Carlos Galiana, animant el personal docent a donar a conéixer entre el seu alumnat l’horta periurbana de la ciutat, el canal de comercialització curt o de quilòmetre zero que suposa la Tira de Comptar, i els principals protagonistes i artífexs de tot això, els agricultors valencians.

A través de les fotografies d’Iniesta, els nostres xiquets podran descobrir com és el dia a dia al camp i la vida quotidiana dels professionals que es dediquen a l’agricultura, quines són les ferramentes que utilitzen, les seues problemàtiques i preocupacions, i què aporta el seu esforç a tota la societat. A més, el llibre es complementa amb una exposició fotogràfica que està exhibint-se ja en diferents espais de València.

Compatir aquesta notícia