Mercavalència acudeix a l’homenatge a les víctimes de la Covid-19 organitzat per l’Ajuntament de València

Mercavalència acudeix a l’homenatge a les víctimes de la Covid-19 organitzat per l’Ajuntament de València

Anit, la plaça de l’Ajuntament de València es va convertir en l’escenari en record de les víctimes de la pandèmia i en un homenatge a tots i totes els que van continuar treballant als serveis essencials.

A la cerimònia van assistir les principals autoritats locals i autonòmiques, així com representants de les víctimes i dels col·lectius implicats, entre els que va estar Mercavalència.

«Es tracta d’un acte pensat per a les persones que han faltat en este temps i les seues famílies, que van viure unes condicions molt oneroses i dures; i també pensant  en les moltes persones que han estat eixint tots els dies a treballar (en hospitals, en centres de salut, neteja, alimentació, subministrament i proveïment…) als qui volem agrair que han mantingut els servicis d’una manera adequada, i han fet possible que continuàrem vivint en unes condicions  de màxima dignitat», va destacar l’alcalde, Joan Ribó.

La música, la poesia, les llums i la pirotècnia van ser el decorat d’una nit plena d’emocions. La periodista Clara Marzà, va ser l’encarregada de conduir l’homenatge. En la seua intervenció, va aprofitar per recordar a les víctimes i als “herois anònims que han dedicat la seua ajuda desinteressada a qui més ho ha necessitat”. Després de la introducció, es va donar pas al rapsode valencià Vicent Camps (membre del Gabinet Municipal de Normalització Lingüística), qui recità el poema “Cant de primavera”, de Marc Granell.

Tot seguit d’estos versos, es va continuar amb el concert de l’Orquestra de València que, sota la batuta de Ramón Tèbar, va oferir un ampli repertori de peces. Per últim, la soprano i cantant solista del Cor de la Generalitat, va interpretar “Cant dels Ocells” i “Ave María”.

Per tal de ficar el punt i final a una nit amb els sentiments a flor de pell, es va guardar un minut de silenci en memòria de les persones que van perdre la vida degut a la pandèmia i en suport de les seues famílies, així com en reconeixement als servis essencials de la ciutat. El silenci va donar pas a un total de set disparades pirotècniques des de la plaça de l’Ajuntament i altres 39 simultànies des de diversos barris i pobles de València, que ompliren el cel de “palmeres blanques”, com a element simbòlic de reconeixement i homenatge.

Una crida a la prudència

L’alcalde, Joan Ribó, no va voler deixar passar l’oportunitat de ressaltar els nombrosos punts del planeta i d’Espanya on s’estan presentant repunts significatius de contagis de COVID-19.  “A València la situació encara no és d’alarma, però si de tindre molta precaució”, va aclarir l’alcalde. Per això, va dirigir-se a tota la ciutadania per recordar que “si no actuem amb vigilància i prudència, podem empitjorar”.

Compatir aquesta notícia