Mercavalència projecta el seu Centre de Formació Agroalimentària

Comptarà amb un pla docent desenvolupat en col·laboració amb les diferents associacions professionals del sector i tindrà un marcat caràcter social.

El passat 27 d’octubre, la Junta Permanent de Mercavalència va aprovar donar llum verda al projecte de creació d’un centre formatiu especialitzat en agroalimentació, l’objectiu prioritari del qual serà respondre a la demanda de professionals formats en les diverses especialitats relacionades amb el sector. «Els nostres clients i col·laboradors s’han lamentat nombroses vegades per l’absència de recursos formatius específics en matèria d’alimentació, així que vam prendre la decisió de dur a terme un estudi de mercat basat en tals necessitats», afirma Rosa Martínez, directora adjunta de Mercavalència, «I ara, amb el suport exprés de la Junta, treballarem intensament a donar-li forma». El centre, encara en procés de disseny, s’especialitzarà en una primera fase en la formació de personal auxiliar per a establiments alimentaris. Segons Carlos Galiana, president de Mercavalència, «La nostra intenció, d’acord amb els compromisos del pacte de Milà, és dotar al sistema alimentari de la nostra ciutat de professionals plenament capacitats en continguts específics del sector agroalimentari».

Segons els seus responsables, el Centre de Formació Agroalimentària tindrà, a més, un important caràcter social, primant la formació de col·lectius en risc d’exclusió social per a facilitar la seua inserció laboral. Es compta també amb la col·laboració de les associacions professionals dels distints sectors, que participaran activament en l’elaboració dels continguts.

A causa de la falta de relleu generacional, el sector alimentari presenta un gran dèficit de professionals formats en els seus distints sectors d’activitat, i el Centre de Formació Agroalimentària de Mercavalència, la ubicació definitiva del qual estarà en les dependències de Mercaflor, pretén satisfer eixa demanda aportant als seus futurs alumnes els coneixements i experiència necessaris. Com a inici de la seua activitat, i en col·laboració amb el Gremi de Carnissers i Xarcuters de València, es realitzaran durant els pròxims mesos dos cursos d’Auxiliar de Carnisseria, un amb la Fundación Secretariado Gitano, i un altre amb el programa Incorpora del consorci Pactem Nord.

Compatir aquesta notícia