Mercavalència col·labora amb EMT en projectes educatius

Des del curs 2015/2016, Mercavalència col·labora amb les activitats de projectes educatius d’EMT: la ruta natural, la ruta dels mercats i la ruta dels jardins i Mercaflor.

Com a resultat d’esta col·laboració, s’han realitzat campanyes conjuntes per posar en valor els productes de proximitat i els mercats municipals. Començant amb una campanya de difusió mitjançant un autobús vinilat i visitant cada mes un mercat amb activitats infantils. Gràcies a això, van sorgir les Mercafestes, on EMT col·labora amb les següents activitats:

  • Teatre musical “La història de Superbús i Superbusina”
  • Teatre de titelles “Jo viatge en bus”
  • Contacontes: “L’autobús roig d’EMT”
  • Sortejos: conte “L’autobús roig”, bossa de tela, còmic “La història de Superbús i Superbusina” i Bonobús amb 10 viatges.

La idea de totes estes activitats és integrar en els més petits els valors que amb EMT podem arribar a tots els mercats municipals en transport públic, destacant la importància dels productes de proximitat, de temporada i del comerç local.

Mercavalència dissenya cada any una creativitat per vinilar un autobús de manera integral. No té una ruta fixa, perquè així puga visualitzar-se en tota la ciutat, portant-se a les Mercafestes.

La ruta natural

La col·laboració es realitza amb tota la comunitat educativa de la ciutat, es compon d’una ració de fruita fresca per a l’esmorzar de cada alumne i alumna que participe en l’activitat. Així promovem hàbits d’alimentació saludable.

La ruta dels Jardins 

Realitzada amb primària, Mercavalència ofereix la possibilitat de visitar l’espai de Mercaflor. D’esta manera, es dona visibilitat als mitjans pels quals els nostres productors, siga ramaderia, peixateria o agricultura, utilitzen perquè tots els seus productes arriben a la nostra llar, i tot això es fa ensenyant la part més bonica del mercat dels mercats i petits comerciants. A més, l’alumnat participant té l’oportunitat de fer un taller floral en les instal·lacions, que després es porten a casa.

La ruta dels Mercats 

També per a l’alumnat de primària. En esta ocasió portem els xiquets i xiquetes al mercat municipal més proper al seu col·legi, d’esta manera els ensenyem la importància i avantatges del xicotet comerç i del producte de proximitat i temporada. Fan una brotxeta de fruita per a l’esmorzar i un taller de treballs manuals al voltant de la temporalitat dels productes.

La ruta de la València Hídrica 

A més, amb l’etapa de secundària, FP i Batxiller, este curs hem iniciat una nova col·laboració. On ensenyem el procés de depuració de les aigües residuals que es generen en les instal·lacions del escorxador, valorant la necessitat d’accions sostenibles en tots els àmbits i en pro dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, en este cas, el del tractament de l’aigua i sanejament.

Compatir aquesta notícia