Mercavalència col·labora en la campanya “València canvia pel clima” per promoure una alimentació sostenible

Mercavalència col·labora en la campanya “València canvia pel clima” per promoure una alimentació sostenible

L’Ajuntament de València ha posat en marxa la quarta edició de la campanya ‘València canvia pel clima!’, esta vegada amb el lema “Menja bé i salva el clima”. Entre el 31 de maig i el 8 de juny, en els mercats municipals de la ciutat, es desenvoluparan diverses activitats amb l’objectiu de promoure una alimentació sostenible i el consum de productes de proximitat com a eina per a combatre el canvi climàtic.

La campanya es centra en “la necessitat de transformació dels sistemes alimentaris per fer-los sostenibles com a ferramenta per a l’acceleració de l’acció climàtica”, segons ha explicat el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon.

Entre les activitats que es realitzaran hi haurà punts d’informació, tallers, animació infantil i una obra de teatre per a conscienciar sobre la relació entre l’alimentació i l’emergència climàtica.

En aquest sentit, tots els matins, de 10 a 13.30 hores hi haurà punts d’informació itinerant per huit mercats municipals. És ací on col·laborarem donant a conéixer entre els venedors i venedores dels mercats el nou espai de productes ecològics de l’Ecotira i la campanya “Pregunta” que portàrem a terme per conscienciar a la població sobre la compra de proximitat i de temporada.

A més, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el dia 5 de juny, estarem al Mercat de Russafa, de 10 a 13.30 hores, per disfrutar d’una jornada de conscienciació plena de tallers, espectacles, xarrades, animació infantil i moltes sorpreses més!

Participen també l’Observatori del Canvi Climàtic de la Fundació València Clima i Energia, que conscienciarà sobre el canvi climàtic i el gabinet de didàctica del Jardí Botànic de la Universitat de València, que proposarà activitats relacionades amb la plantació d’horts a casa, l’ús d’herbes aromàtiques i com evitar el desaprofitament d’aliments.

Compatir aquesta notícia