Mercavalència farà un homenatge a la diversitat en la Cavalcada de Reis 2019

Enguany la carrossa de Mercavalència per a la Cavalcada de Reis contindrà un missatge molt especial. Després de llançar la pregunta “què demanaries als Reis Mags per a acabar amb el bullyng?” Mercavalència vol reivindicar que la diversitat enriqueix i llançar un missatge contra el bulling infantil. Vore en les diferencies motius per a marginar o assetjar fa que el bullyng siga en l’actualitat un greu problema en les escoles.

Totes les persones som diferents i eixes diferències són les que ens fan iguals. En la carrossa vorem una representació artística de la diversitat que al mateix temps reivindica la infància com a referent universal, tots els xiquets i xiquetes tenen desitjos, somnis i inquietuds i açò els iguala en el món. La carrossa contindrà també la resposta a la pregunta plantejada “què demanaries als Reis Mags per a acabar amb el bullyng?”, un missatge, esta vegada per als adults, que no deixarà indiferent.

Carlos Galiana, president de Mercavalència, ha ressaltat: “el bullyng escolar és un problema de tota la societat. Les conseqüències en els xiquets i les xiquetes que ho pateixen, des de sentiments de culpa o inadaptació fins a depressió i pensaments suïcides, els acompanya tota la seua vida. No ens podem quedar indiferents. Amb este gest volem cridar l’atenció sobre l’arrel del problema, que en la majoria de les ocasions, com descobrirem en la carrossa, té a vore amb els adults.”

Igual que l’any passat la carrossa contindrà 400 quilos de mandarines per a repartir entre el públic. Després de l’èxit de les “llepolies de la naturalesa”, Mercavalència vol seguir llançant el missatge que la fruita és atractiva i saborosa per als xiquets i les xiquetes i una excel·lent forma de lluitar contra l’obesitat infantil.

Algunes anotacions sobre el problema

L’Informe sobre l’assetjament i la violència en l’escola (Consell valencià de cultura, aprovat en ple el 29 de maig de 2017) en les seues conclusions reconeix: “Com hem vist al llarg d’este informe, hi ha una gran preocupació social i de l’administració i la comunitat educativa per este fenomen que s’incrementa acceleradament i que denominem “assetjament escolar.””

https://cvc.gva.es/wp-content/uploads/590.pdf

Aldeas intantiles alerta en el seu informe de 29 de juny de 2018 sobre l’augment de l’assetjament en les aules: “L’assetjament en les aules augmenta a un ritme d’un 20%”

https://www.aldeasinfantiles.es/actualidad/el-acoso-en-las-aulas-aumenta-un-ritmo-de-un-20-anual-segun-un-informe-de-aldeas-infantiles-sos-2

UNESCO reconeix en un article publicat el 8 octubre de 2018 que un terç dels adolescents al llarg del món ha sigut objecte d’assetjament.

https://es.unesco.org/news/informe-unesco-revela-niveles-elevados-violencia-y-acoso-escolar

Les causes són diverses però se centren en les diferències, segons una enquesta de Save the Children d’11 de juliol de 2018:

El 64% dels menors creu que són els xiquets o xiquetes amb sobrepès o ulleres els que més ho pateixen

El 47% creu que són els xiquets amb algun problema o discapacitat física

El 42% dels xiquets creu que també ho pateixen els xiquets i xiquetes amb diferent orientació sexual

https://www.savethechildren.es/publicaciones/encuesta-integral-sobre-la-violencia-cotidiana-que-sufren-los-menores

I tu, què demanaries als Reis Mags per a acabar amb el bullyng?

Compatir aquesta notícia