Mercavalència inicia l’autoconsum energètic

Seguint la línia del seu compromís amb el medi ambient, Mercavalència va traure a concurs la instal·lació de dues plaques fotovoltaiques de 110 KWp en els edificis de Mercaflor i en l’escorxador. Concretament seran dues plantes de 650m2 cadascuna que proveiran més de 180.000 Kwh anuals per a autoconsum. Esta energia suposa el 22,01% del consum del Mercaflor i el 1,77% en el cas de l’escorxador ja que no produiran cap excedent. Comptarà amb connexió directa amb el quadre general amb inversors d’última generació que permetrà el monitoratge del funcionament de la producció de les plantes.

Esta iniciativa respon al compromís de l’empresa amb la RSE i en particular amb la sostenibilitat mediambiental en un clar enfocament cap a l’acció i la implicació. Pep Yubero, Gerent de Mercavalència assegura que: “en Mercavalència som conscient de la importància d’oferir els nostres serveis de manera responsable i sostenible i un excel·lent mitjà per a aconseguir-lo és a través de l’ús efectiu d’energies renovables. Al costat dels nostres clients orientem els nostres serveis a oferir resposta compromesa a nivell social i mediambiental.”

El projecte compta amb una inversió de 136.940 € realitzada íntegrament amb recursos propis de l’empresa i un retorn esperat de 5,2 anys. Canvi Energètic, empresa amb més de 15 anys d’experiència en el sector, és la companyia que va guanyar el concurs.

Silverio Tarazona, director de Serveis Tècnics i responsable del projecte té com a objectiu “aconseguir en els pròxims anys la capacitat de producció del 20% sense excedents mitjançant l’ampliació de la planta de l’escorxador”. Esta ampliació suposarà reduir gradualment la dependència de combustibles fòssils contribuint a pal·liar els efectes del canvi climàtic.

La reducció de més de 300 tones d’emissions de CO₂ a la atmosfera en produir la seua pròpia energia 100% renovable, l’aposta per l’economia circular i l’eficiència econòmica són algunes dels avantatges d’este ambiciós projecte. L’estalvi en costos energètics permet a l’empresa invertir en millores en les instal·lacions augmentant així la seua competitivitat. Des de l’empresa es valora per damunt de tot la reducció de l’impacte de l’activitat de la companyia en el medi ambient i la seua contribució social a construir un món més responsable i sostenible.

Compatir aquesta notícia