Mercavalència invertirà 2 milions d’euros per a reduir la seua dependència de les energètiques

Mercavalència invertirà 2 milions d’euros per a reduir la seua dependència de les energètiques

El regidor de Comerç i alcalde en funcions, Carlos Galiana, s’ha reunit hui amb Pep Yubero, gerent de Mercavalència, amb l’objectiu de concretar el pla de transició energètica de Mercavalència, que preveu invertir dos milions d’euros per a incrementar el seu autoabastiment energètic i així reduir la dependència actual de les empreses energètiques en un 60 per cent en el subministrament de gas i en un 40 per cent en el de la llum.

Tal i com ha assenyalat Carlos Galiana, “es tracta d’una inversió molt important, que es planteja en un moment clau. I és que, l’increment dels costos per la guerra d’Ucraïna i el xantatge energètic de Putin estan disparant fins a deu voltes la factura del gas i fins a quatre la de la llum. Açò per a Mercavalència, que consumeix molta energia, suposa anualment una càrrega difícil de suportar. Però gràcies al treball fet, amb anterioritat, en l’anàlisi de com millorar els temes de transició energètica per a Mercavalència, ara podem plantejar estes inversions concretes que solucionaran esta problemàtica i que, a més, acabaran amortitzant-se de manera molt ràpida”.

Pel que fa a la llum, l’objectiu és arribar a un 40% d’autoabastiment a través de plaques solars (actualment Mercavalència obté un 13% aproximadament del seu consum per esta via), mentre que en el gas la idea és implantar una espècie d’economia circular, que aprofite la calor que generen els diferents equips i màquines en el procés mecànic i recuperar-la per a altres usos.

Yubero, que ha insistit en que es tracta d’un pla a mig termini, ha explicat que “tot el conjunt de mesures plantejades presenta un benefici addicional de descarbonització (reducció de CO2) de Mercavalència en tota la seua activitat” i que es tracta d’una “evolució en la eficiència de totes les instal·lacions que intervenen processos de fred i calor, basada en un model d’economia circular, on els subproductes prenen valor en la pròpia activitat”.

Esta inversió permetrà la sostenibilitat econòmica de l’activitat de Mercavalència fins que el mercat energètic s’estabilitze de les tensions alcistes de preus i posteriorment podrà generar menys costos de producció millorant les ràtios de rendibilitat a mitjà termini.

Compatir aquesta notícia