Mercavalència participa en el III Paella Fórum per la defensa del producte de proximitat.

Mercavalència participa en el III Paella Fórum per la defensa del producte de proximitat.

Ahir es va celebrar la tercera edició del Paella Fórum de Wikipaella, celebrat a Las Naves València. Una jornada al voltant de la Paella, el patrimoni material gastronòmic valencià, que va comptar amb una taula de debat, una masterclass d’Arròs Brut, una xerrada sobre el safrà de la DOP de La Mancha i va finalitzar amb la preparació d’una deliciosa Paella Valenciana.

Este plat tan nostre, és el referent de la dieta mediterrània i del producte de proximitat, tant de l’horta valenciana, com del nostre mar i la nostra muntanya. Un símbol de la nostra gastronomia i de la nostra essència valenciana.

La jornada ha comptat amb la participació de persones expertes en el sector de l’alimentació, com la dietista-nutricionista Cruz Martínez Rosillo que treballa en la primera tesi universitària sobre la paella; el periodista i escriptor Emili Piera, i finalment el nostre company Paco Alonso, conegut també com Paco a la Naranja, periodista i cofundador de Wikipaella, ha exercit de moderador.

Van parlar dels orígens d’este plat universal, vinculant-lo amb mites i llegendes, “encara que tinguem tots clar que l’origen de la pella es fixa als anys de la postguerra” va assenyalar el periodista Emili Piera.

Per altra banda, Cruz Martínez, va destacar l’evolució de la paella de cara al futur, tenint en compte que es un plat que es cuina arreu del món, però que no tots poden aprofitar els avantatges que ofereix la dieta mediterrània i els productes de proximitat.

Al finalitzar la taula rodona, Bernd Knöller, xef del restaurant Riff, amb més de 30 anys a València, Estrela Michelin i un dels grans investigadors del potencial gastronòmic de l’arròs, va realitzar una mastersclass d’Arròs brut. A continuació va estar el torn de DOP del Safrà de La Mancha, on el seu president Carlos Enrique Fernández Segovia, va explicar els millors trucs per a utilitzar el safrà.

Finalment la jornada va concloure, com no podia ser d’altra manera, amb la preparació d’una deliciosa Paella per part del mestre arroser Juan Carlos Galbis, cuinada amb troncs de taronger i productes de Mercavalència per a totes les persones assistents a l’acte. Perquè una cosa és ben segura, per a fer una bona paella és fonamental els productes de proximitat i de temporada, com els que oferim a la Tira de Comptar.

Compatir aquesta notícia