Mercavalència, present un any més a Expo Jove

L’edició 2018 de la gran cita nadalenca per al públic infantil valencià va obrir les seues portes el passat 26 de desembre.

Les Falleres Majors 2018 inauguren Expo JoveLes Falleres Majors 2018, Rocío Gil i Daniela Gómez, van ser les encarregades de tallar la cinta amb què es va inaugurar de manera oficial la trenta-sisena Fira de la Infància i la Joventut de València, coneguda popularment com Expo Jove. Abrigades per una nombrosa representació de càrrecs tant del govern municipal com de l’oposició, Rocío i Daniela van donar així el tret d’eixida d’una edició que estarà centrada, amb motiu de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació que València ha ostentat durant tot 2017, en l’alimentació i els hàbits de vida saludables i sostenibles.

Davall un lema tan suggeridor com és “Nyam!”, Expo Jove compta amb un pressupost de 400.000 euros, ocupa una superfície de 12.000 metres quadrats i està conformat per sis espais distints. Fins al pròxim 4 de gener, els xiquets i xiquetes valencians podran participar en la infinitat de tallers, activitats i espectacles diaris que organitzen els diferents organismes i institucions que participen de la cita. Tot, amb la intenció de superar la xifra rècord de 86.000 visitants que es va aconseguir en l’edició 2016-17.

Xiquets participant en els tallers de l'estand de Mercavalència Xiquets participant en els tallers de l'estand de Mercavalència Xiquets participant en els tallers de l'estand de Mercavalència

Per segon any consecutiu, i en col·laboració amb la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València, Mercavalència participa en l’esdeveniment amb un estand dissenyat i coordinat per l’empresa d’animació i projectes educatius Lúdic. Les diferents activitats que s’hi poden realitzar tenen un objectiu comú: ensenyar als més xicotets el cicle complet que seguixen els aliments abans d’estar disponibles als mercats. Els xiquets poden comprovar de primera mà com es cultiven els aliments plantant un encisam en els tests de material reciclat que ells mateixos han creat, i participar finalment del seu procés de venda en una recreació a escala de la nostra tradicional Tira de Comptar.

Personatges de la Patrulla Carxofa Xiquets participant en els tallers de l'estand de Mercavalència Xiquets participant en els tallers de l'estand de Mercavalència

Animant l’estand i coordinant part dels jocs i tallers, hi haurà tres dels personatges que conformen la ‘Patrulla Carxofa‘, el quintet de superherois que difonen la campanya Aphorta de Mercavalència entre els més menuts i els ensenyen tant hàbits de consum sostenibles i ecològics, com les bondats dels productes de quilòmetre zero. Ells són els responsables d’una de les activitats més divertides de l’estand: un Twister de verdures i fruites de proximitat.

Representants de l'Ajuntament de València, jugant al TwisterA més, la decoració de l’espai de Mercavalència a Expo Jove recupera alguns dels elements més icònics de les prop de 300 accions que hem dut a terme durant 2017, com ara la bàscula que hi va haver a la Plaça de l’Ajuntament durant la Fira de la Sostenibilitat, que oferix qui s’hi puja consells útils per a portar una vida més saludable, o les fruites i verdures gegants de la nostra reeixida campanya #HortAttack.

Carlos Galiana, regidor de Comerç i president de Mercavalència, i Consol Castillo, regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València i vicepresidenta 2a de la nostra entitat, van exercir d’amfitrions durant la visita a l’estand de la comitiva capitanejada per les Falleres Majors, que va concloure amb una desenfadada partida de Twister en la qual van participar tots els representants públics encarregats de la inauguració.

Compatir aquesta notícia