Mercavalència presenta les Mercafestes, la celebració de l’arribada dels productes de temporada

Cada mes tindrà lloc una de les Mercafestes en un mercat municipal

Mercavalència vol reforçar la importància del consum de productes de temporada i proximitat. El seu cultiu contamina menys, són més econòmics, respecten el territori, són més saborosos i formen part de la nostra cultura. Per a açò celebrarà cada mes una festa, les Mercafestes, en un mercat municipal donant la benvinguda a un producte de temporada. La intenció és que la població associe el mes al producte. El calendari es presentarà el diumenge 27 de gener en De l’horta a la Plaça amb la primera de les Mercafestes, la denominada Gener-Faves.

El president de Mercavalència, Carlos Galiana, assegura que: “quan érem xicotets sabíem què producte era de temporada perquè estava en tots els llocs dels mercats municipals, en cada temporada el mercat canviava d’aspecte i color. Amb les Mercafestes volem recuperar eixe esperit festiu associat a l’arribada dels productes”. L’èxit l’any passat de la I Entrada de la Clòtxina en el mercat del Cabanyal ha animat a Mercavalència a celebrar amb tots els mercats estes festes dedicades als productes de temporada i proximitat.

Les Mercafestes seran una vegada al mes, un dissabte al matí d’11 a 14h cada vegada en un mercat diferent i reuniran activitats per a totes les edats. Durant la festa es realitzarà un taller infantil en el qual els xiquets i les xiquetes confeccionaran un quadre amb la imatge del producte. També es lliuraran imants de nevera i el calendari complet amb totes les Mercafestes. Durant el matí hi haurà animació dins i fora del mercat i un photocall en el qual podran prendre’s fotografies amb el producte homenatjat i frases que expressen per què és important consumir productes de temporada i proximitat.

Compatir aquesta notícia