Per què consumir aliments de temporada? Descobreix tots els seus beneficis

Per què consumir aliments de temporada? Descobreix tots els seus beneficis

Els aliments de temporada són aquells que es troben en el seu moment òptim de maduració. Això influeix, no sols a potenciar el seu sabor, sinó a millorar la nostra salut, cuidar la nostra butxaca i ajudar al nostre entorn. Des de Mercavalència sempre posem l’accent en la importància de comprar aliments de temporada però, per què és important?

Actualment tenim a la nostra disposició una gran varietat d’aliments i, en la majoria de les ocasions, podem gaudir-los durant tot l’any. No obstant això, és important consumir els aliments quan siga la seua temporada òptima. A continuació trobaràs algunes de les raons per les quals has de comprar productes de temporada:

Raons per les quals consumir productes de temporada

Alt valor nutritiu

La naturalesa és molt sàvia i els aliments de cada temporada s’ajusten a les nostres necessitats per a aportar-nos els nutrients necessaris per a fer front a cada època de l’any. Per exemple, a l’estiu, estan de temporada les fruites amb un alt contingut en aigua que ens ajuden a mantenir-nos hidratats i combatre les altes temperatures. En canvi, a l’hivern productes com les taronges ens aporten vitamina C i els tubercles (remolatxa, api, nap) ens ajuden a agafar forces per a afrontar l’hivern.

El millor sabor

Quan una fruita o verdura està de temporada significa que es troba en el punt òptim de maduració, per la qual cosa estarà molt més saborosa. Per tant, quan consumim productes de temporada, podrem apreciar molt millor el seu sabor, color, aroma i textura.

Respectuós amb el medi ambient

Si comprem i consumim productes de temporada, estem afavorint i respectant el cicle natural de la terra. A més, quan comprem aliments en el seu moment òptim, solen ser també productes de proximitat, és a dir, cultivats en les hortes pròximes, la qual cosa requereix un menor transport i una important reducció de les emissions de CO₂.

Afavoreix l’economia local

Pel mateix motiu que en el punt anterior, si consumim productes de temporada, estarem afavorint i ajudant els productors locals. Però, si a més, fem la nostra compra en els mercats municipals o tendes de proximitat de la nostra ciutat ajudarem encara més a l’economia local.

Preus més assequibles

La fruita i verdura de temporada és molt més fàcil de produir, ja que no necessita crear les condicions òptimes, sinó que ja es donen de manera natural. Això, al costat de la menor inversió en transport per ser productes de proximitat, fa que els preus dels productes siguen menors.

Compatir aquesta notícia