Per què hem de comprar productes de temporada? Estos són els aliments que trobaràs ara al mercat municipal

Per què hem de comprar productes de temporada? Estos són els aliments que trobaràs ara al mercat municipal

Els aliments de temporada són aquells que es troben en el seu moment òptim de maduració i, per tant, en el millor moment per a consumir-los. Sempre defenem la importància d’escollir productes frescos i de temporada, però, saps per què? A continuació et donem algunes raons per les quals consumir productes de temporada:

 

Beneficis de comprar productes de temporada:

 

Alt valor nutritiu. Els productes que estan de temporada són aquells que estan en el millor moment per consumir-los i, per tant, les seues propietats nutritives també estan en el seu punt més alt.

Respecte al medi ambient. Quan comprem i consumim productes de temporada ajudem i respectem el cicle natural de la terra. A més, sol coincidir que quan comprem aliments de temporada també són productes de proximitat i, per tant, el seu transport és més curt i es redueixen les emissions de CO₂.

Ajuda a l’economia local. Com hem dit, quan consumim productes de temporada també són productes de proximitat i estarem afavorint i ajudant als productors i productores locals.

Millors preus. Les fruites i verdures de temporada són més fàcils de produir, ja que no es necessita crear les condicions òptimes, sinó que es donen de manera natural.

 

Productes de temporada de la tardor

 

Fruites de la tardor:

Alvocat, nabius, caquis, prunes, dàtils, magranes, groselles, figues, kiwis, llimes, mango, pomes, meló, codony, pomes, meló, papaia, peres, pinya, plàtan, pomelo, raïm. 

Verdures I hortalisses de la tardor:

Bleda, carxofa, albergínia, moniato, carabasseta, carabassa, canonges, card, xampinyó, coliflor, escarola, espinacs, pésols, faves, dacsa, cogombre, creïlla, pimentó, bolet, nap, porro, remolatxa, api. 

Compatir aquesta notícia