Segur que alguna de les vegades que has anat a un restaurant xinés, has demanat un dels seus plats estrela: pollastre a la llima.
Una aposta segura, que agrada a persones de totes les edats. Però, alguna vegada t’has plantejat fer-ho a casa?
Segur que sí, però no sabies com fer-ho, així que ací et deixem la recepta pas a pas.
Aprofita ara que les llimes estan en temporada i són més sabroses i amb més suc que la resta de l’any.
Ingredients per a 4 persones:
- 2 pits de pollastre
- 2 llimes
- 2 cullerades de maizena
- 2 cullerades de sucre
- 100 ml de caldo de pollastre
- 50 ml de salsa de soja lleugera
- 1 ou
- Oli de gira-sol
Preparació:
- Talla tres rodanxes fines de llima i esprem la resta de les dues llimes.
- A un cassó, posa a bullir el suc de llima junt amb el sucre, el caldo de pollastre, una cullerada de maizena i les tres rodanxes de llima que hem tallat anteriorment. Fes-ho a foc lent fins que la salsa espessisca com un xarop.
- Marina en salsa de soja els pits de pollastre durant 30 minuts. Talla-les per la meitat perquè no siguen tan grosses i penetre millor el sabor.
- Mescla l’altra cullerada de maizena amb l’ou batut i amb eixa mescla, empana els pits de pollastre ben escorreguts de la salsa de soja.
- Frig els pits de pollastre en abundant oli de gira-sol fins que estiguen daurats.
- Talla els pits de pollastre fregits en tires xicotetes i posa-les en una font. Posa damunt les tres rodanxes de llima i cobreix-les amb la salsa de llima.
Recorda que el millor per a acompanyar el pollastre a la llima a l’estil xinés és arròs, que pot ser arròs tres delícies o arròs blanc. Són una mescla deliciosa.