PragmaCharge posarà en marxa un dels majors centres de recàrrega de camions elèctrics pesats a Espanya

PragmaCharge, la Plataforma paneuropea que ofereix camions elèctrics com a servei (Trucking-as-a-Service), instal·larà el seu primer centre de recàrrega de camions elèctrics pesats a Espanya, concretament a Mercavalència. Situat a només 3,5 km de Port de València, on es concentren més de 40 empreses logístiques.

Com funciona?

Els propietaris de flotes a València ara podran iniciar la seua transició a la mobilitat elèctrica, pagant pels camions elèctrics sobre la base dels quilòmetres recorreguts amb aquests (PragmaCharge compraria aquests camions i els oferiria en lísing), i accedint a una infraestructura de recàrrega segura i eficaç per a camions pesats. A més, la plataforma de programari de PragmaCharge facilitarà als gestors de flotes i als conductors per a reservar el carregador en el centre de recàrrega, minimitzant el temps d’inactivitat i optimitzant els costos de recàrrega i els consums.

Aliança estratègica

Mercavalència és el major centre logístic de productes agroalimentaris, principalment pescat, carn, verdures, fruites i flors, de la Comunitat Valenciana. El recinte compta amb 500.000m2 de magatzems i altres serveis, alberga més de 200 empreses agroalimentàries, amb 5.000 treballadors i unes vendes anuals de 1.150 milions d’euros. Amb més de 1,2 milions de clients a l’any, el volum de camions pesats que entren i ixen de les seues instal·lacions supera els 500 diàriament. L’aliança estratègica entre Mercavalència i PragmaCharge té un objectiu clar: descarbonitzar el transport pesat per carretera dels productes agroalimentaris.

Santiago Ballester, President de Mercavalència ha declarat: “És voluntat de l’Ajuntament de València, oferir facilitats per a la instal·lació de noves empreses sostenibles, que ajuden a la descarbonització i plantegen un nou sistema de transport de mercaderies respectuós amb el medi ambient. València, capital verda europea, es distingeix com una de les ciutats lideres en polítiques mediambientals ecològiques i netes. Projectes com el de Pragmacharge són benvinguts a la nostra ciutat”.

Avantatges competitius de Pragmacharge en Mercavalència

  • 15.000m2 de terreny per a més de 60 camions elèctrics pesats.
  • 40 carregadors ràpids del Sistema de Recàrrega Combinada que subministren fins a 400 kW de potència i són capaces de recarregar camions de fins a 44 tones en 45 minuts, coincidint amb el descans obligatori per als conductors.
  • Aparcament nocturn segur, amb serveis preferencials per als clients de PragmaCharge Electric Trucking-as-a-Service (camions en lísing subministrats per PragmaCharge i recàrregues).
  • Charging-as-a-Service (només recàrregues) disponible per a tots els propietaris de flota de camions.
  • PragmaCharge ajudarà a accelerar els plans de Zero emissions de Mercavalència, un important centre logístic agroalimentari.

Pietrojan Gilardini, membre del Consell de Pragmacharge ha manifestat: “El nostre compromís amb Mercavalència suposa l’inici d’un pla més ambiciós que ha de suposar la implementació del nostre pla estratègic per a invertir 40 milions d’euros en diferents ubicacions a Espanya on existisca una demanda de clients ja establida i creixent”.

Pragmacharge, tria Mercavalència per la seua singular ubicació estratègica i com a prova pilot d’un projecte de major envergadura, on l’aliança amb l’empresa estatal Mercasa i els seus mercats repartits pel territori espanyol suposen una gran oportunitat per a totes dues parts.

Jose Miñones president de Mercasa ha afirmat: “En Mercasa tenim clar que la sostenibilitat passa per l’eficiència energètica i la mobilitat sostenible, i sent nostres compres centres de logística alimentària on es mouen més 16.5 milions de vehicles pesants, aquest projecte de plataformes de càrrega elèctrica per a camions és tot un repte de futur. Volem que nostres compres siguen punts de referència per a aquesta mena de càrrega que ens permetrà descarbonizar el transport pesat i en el cas de Mercavalència, eliminar més de 60.000 tones de CO2/any. La ubicació estratègica de nostres compres ens permet ser referent en aquesta mena de projectes i comptar així amb punts de càrrega de 360Kw per a un proveïment de carburant total en tan sols 55 minuts. Agrair a PragmaCharge la seua aposta en Digitalització, sostenibilitat i servei per a la major xarxa de mercats del món.

Ubicació estratègica just al costat del Port de València

Els serveis de recàrrega elèctrica des del centre de PragmaCharge en Mercavalència, situat a només 3,5 km del port, seran un factor crucial per a l’electrificació dels camions pesats que operen en la zona. A més del transport pesat que genere la futura terminal ferroviària de Font de Sant Lluís, i els vehicles de la pròpia activitat de Mercavalència.

Amb una gran concentració de camions pesats en els ports, les emissions de CO₂ i GEI són significatives en l’entorn, amb el potencial impacte en la salut de la població local. El centre de recàrrega de PragmaCharge en Mercavalència ajudarà a reduir aquestes emissions nocives per al medi ambient.

Jose Miguel Yubero, Director-Gerent de Mercavalència, ha anunciat: “Estem molt satisfets que Pragmacharge haja triat Mercavalència com la primera ubicació a Europa per a desenvolupar el projecte internacional de centres estratègics de recàrrega elèctrica per a vehicles pesants de gran tonatge i llarga distància. És una aposta intel·ligent per part dels inversors, i que proporcionarà molts avantatges als nostres clients, als del port, als de la terminal ferroviària Font de Sant Lluís, i als grans operadors logístics. Mercavalència contínua d’aquesta manera, sumant projectes que milloren la qualitat dels nostres serveis i suposen una ratificació de la nostra contínua aposta pel medi ambient i pels objectius de sostenibilitat de l’agenda 2030“.

La ciutat de València torna a ser pionera en la seua aposta per la descarbonització i un futur més sostenible. Mercavalència és un clar exemple d’empresa participada per l’ajuntament amb una clara orientació per la sostenibilitat i les bones pràctiques empresarials.

Missió de Pragmacharge

PragmaCharge té la missió de descarbonitzar el transport de vehicles pesants de mercaderies a Europa, proporcionant als propietaris de flotes, de totes les grandàries, un ecosistema altament fiable, fàcil d’usar i connectat digitalment de camions elèctrics i infraestructures de recàrrega. Començant en tres països europeus (el Regne Unit, Espanya i Finlàndia), el nostre objectiu és aconseguir un impacte tangible en la reducció de les emissions de Gasos d’Efecte d’hivernacle (GEI) del transport europeu derivades del transport de mercaderies per carretera en vehicles pesants.

PragmaCharge és un dels primers a treballar amb grups d’interés clau – incloent, entre altres, a operadors logístics, empreses de transport de camions, proveïdors de tecnologia de recàrrega elèctrica d’alta potència, participants en el mercat de l’electricitat, fabricadores de camions elèctrics, operadors de ports marítims i terminals ferroviàries – per a desenvolupar solucions de programari en el núvol per a la recàrrega i serveis de gestió de flotes de camions elèctrics. PragmaCharge ofereix als seus clients soluciones per a fer la transició al camió elèctric via lísing (pagament per km) i el finançament i construcció de la infraestructura de punts de recàrrega.

Compatir aquesta notícia