Cuinar postres amb fruites de temporada és la millor opció per moltes raons. En primer lloc, les fruites de temporada són més fresques i tendeixen a ser més saboroses i dolces, realçant així el sabor del postre. A més, quan comprem productes de temporada, donem suport als agricultors locals i ajudem a reduir l’impacte ambiental al minimitzar el transport de productes.
Tindre en compte quines fruites són de temporada és una bona manera de diversificar la teua dieta i experimentar amb diferents sabors i textures, així com descobrir noves formes de disfrutar-les. En definitiva, és una opció deliciosa, saludable i conscient que et permet menjar productes frescos de gran qualitat i donar suport a l’economia local.
4 receptes amb fruita de temporada que t’encantaran:
- Amanida de fruites fresques
El postre més bàsic però que sempre triomfa. És molt senzill de preparar, només has de triar quines fruites de temporada vols, tallar-les a cubets, barrejar-les i afegir una mica de mel i llimó. Per exemple, kiwi, pinya, plàtan i maduixes són una excel·lent combinació.
- Pastís de maduixes
La seua preparació és similar a la del pastís de formatge. Prepara una base de galeta, cobreix amb una capa de crema pastissera i acaba de muntar amb maduixes i melmelada de maduixa i veuràs … Tot un èxit!
- Smoothie de fruites
Barreja en una batedora fruites al gust com poden ser plàtan, kiwi i mango amb una mica de llet o iogurt. Fàcil i deliciós! Pots afegir gel si vols que estiga més fred.
- Coca de taronja
Barreja 300gr de farina, 200 gr sucre, 4 ous, 100 ml d’oli d’oliva, 15 gr de llevat en pols, uns 200ml de suc de taronja i ratlladura de taronja al gust. Diposita en un motlle i horneja uns 40 minuts a 180 graus. Una vegada refredat, pots decorar-lo amb un glacejat de taronja (barreja de suc de taronja i sucre glass).